Poděkování za Tříkrálovou sbírku 2022
6. února 2022 Tříkrálová sbírka

Poděkování za Tříkrálovou sbírku 2022

Děkujeme organizátorům a všem malým i velkým koledníkům za pomoc při letošní Tříkrálové sbírce. Děkujeme Vám všem, kteří jste otevřeli svá srdce a dveře a přispěli do Tříkrálové sbírky.

Oblastní charita Pardubice letos Tříkrálovou sbírku organizovala v 65 obcích a díky Vám bude charitní práce podpořena 1 226 236 Kč darovaných do sbírkových pokladniček nebo prostřednictvím online koledy a bezhotovostních darů.

Tři královny v Hostovicích

Dnes ráno jsme vyrazili na tříkrálovou sbírku. Já jsem hrála na flétnu. Ale potom jsem raději jenom zpívala stejně jako sestra a vzdálená sestřenice. Povedlo se nám dojetím rozbrečet jednu starší paní s králíčkem. A také se nám podařilo zastavit autobus a řidič nám taky přispěl a také přispěli lidé, kteří byli na zastávce. Moc se mi to líbilo :-)  A všem přeji hodně štěstí a zdraví.

Adélka Havlíková

Oblastní charita Pardubice se vždy snaží, aby výnos z Tříkrálové sbírky pomáhal trvale. Rozvoj sociálních a zdravotních služeb by byl bez drobných i větších darů do tříkrálových pokladniček mnohem obtížnější.

Tříkrálová sbírka v minulosti pomohla například s rekonstrukcemi třech objektů, ve kterých dnes Oblastní charita Pardubice poskytuje ambulantní a pobytové odlehčovací služby, které slouží klientům i jejich rodinám v době, kdy si pečující sami potřebují odpočinout – odlehčit. Pardubická Charita Tříkrálovou sbírku využívá také jako možnost seznamovat veřejnost s širokou nabídkou charitních zdravotních a sociálních služeb, protože „vždy je lépe vědět a nepotřebovat, než později nevědět, kde hledat pomoc“.

Přípravy dnešní sbírky byly zajímavé. Chodila jsem já, moje sestra a naše sestřenice. Hned po snídani jsme ještě i s taťkou vyrazili k prvnímu domu. Lidé většinou otevírali a byli rádi, že se pořádá tříkrálová sbírka. Jedna paní se dojetím rozbrečela a když jsme šli kolem autobusové zastávky, lidé, kteří tam stáli, také přispěli a autobus, který jel na zastávku, zastavil a přispěl nám i řidič, což nás velmi potěšilo :-)

Poté jsme se šli ohřát domů. Dali jsme si oběd a vyrazili na druhé kolo tříkrálové sbírky. Někdo otevřel a někdo ne. Dokonce tam byla rodinka, která byla moc ráda, že chodíme, ale byli v karanténě. Tak se na nás připravili. Dali si stoleček s příspěvkem před dveře a my jsme jim zazpívali. Bylo to krásné. Moc jsem si tuto tříkrálovou sbírku užila a doufám, že se bude konat i příští rok A všem přeji jen to nejlepší :-)

Karolína Havlíková

Vaše tříkrálové dary v roce 2022 podpoří rekonstrukci objektu a vybudování zázemí  paliativní ambulance, mobilního hospice, pečovatelské služby a rozšíření dalších sociálních služeb Oblastní charity Pardubice. Část sbírky podpoří také letos domácí hospicovou péči Oblastní charity Pardubice.

S vděčností za Vaše dary a s přáním zdraví, štěstí a požehnání v roce 2022

Marie Hubálková, ředitelka Oblastní charity Pardubice

Výnos sbírky je rozdělen podle předem daného klíče:  65 % vybraných prostředků se vrací Charitám, které je vykoledovaly, 15 % je určeno na velké diecézní projekty, 10 % putuje do krizového fondu, odkud jsou uvolněny při mimořádných událostech, a na pomoc v zahraničí, 5 % využije na své projekty Charita Česká republika, 5 % tvoří zákonná režie sbírky.

Více na www.trikralovasbirka.cz