Paliativní ambulance

Paliativní ambulance je určena pacientům s pokročilým vážným onemocněním, kteří potřebují řešit obtíže způsobující bolest, dušnost, potíže s trávením apod., ale i psychické problémy (úzkost, deprese či delirium), jejichž léčba přesahuje možnosti ošetřujícího nebo praktického lékaře.

Vedoucí lékař:

doc.MUDrTomáš Kučera Ph.D.

Kontakt, objednání: 775 296 830, vaskova@charitapardubice.cz

Ambulanci mohou využít i pacienti, kteří postupují aktivní léčbu, ale chtějí svou situaci zkonzultovat s odborníkem na paliativní medicínu, jejímž hlavním cílem je zlepšení kvality života vážně nemocných.

Lékař na základě vyšetření doporučí plán péče, který bude respektovat přání pacienta a jeho blízkých, kteří o něj pečují. Součástí plánu jsou i doporučení pro situace, kdy dojde k vážným komplikacím (zhoršení zdravotního stavu pacienta i výpadek pečujícího).

Pacienti ambulance mohou využít i služeb psychosociální a duchovní podpory Domácího hospice Andělů strážných.

Na vyšetření v ambulanci je možné se objednat emailem na adrese  vaskova@charitapardubice.cz nebo  na čísle +420 775 296 830 v ordinačních hodinách Po-Pá 8:00 – 12:00. Vyšetření probíhá v domácím prostředí pacienta (či na jiném místě, kde se pacient nachází). Výhledově bude možné i ambulantní vyšetření na našem středisku.

Z ambulantní návštěvy je vyhotovena lékařská zpráva, jejíž kopii vyšetřený pacient obdrží.

Paliativní ambulance má v současné době smlouvu s těmito pojišťovnami: ČPZP, OZP, VZP, VoZP, ZPMV, ZPŠ.

Více také na stránkách Domácí hospicové péče Oblastní charity Pardubice.