Aktuálně

Od 27. ledna bude zprovozněna paliativní ambulance
11. ledna 2021 Domácí hospic Andělů strážných Oblastní charity Pardubice

Od 27. ledna bude zprovozněna paliativní ambulance

Paliativní ambulance je určena pacientům s pokročilým vážným onemocněním, kteří potřebují řešit obtíže způsobující bolest, dušnost, potíže s trávením apod., ale i psychické problémy (úzkost, deprese či delirium), jejichž léčba přesahuje možnosti ošetřujícího nebo praktického lékaře.

Postní almužna 2021
17. února 2021 Benefiční akce

Postní almužna 2021

I letos zveme k účasti na starobylé postní tradici – almužně. Princip je jednoduchý: peníze za požitky, které si během postní doby odřekneme, můžeme vložit do papírové pokladničky, tzv. postničky. Tyto prostředky poté církev prostřednictvím místní Charity využije na sociální pomoc potřebným.

Charity už sčítají výsledky z tříkrálových kasiček, online koleda běží dál. Děkujeme za každý dar!
27. ledna 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

V těchto dnech už Charity na úřadech rozpečeťují statické tříkrálové pokladničky, do kterých mohli lidé přispívat do neděle 24. ledna. Děkujeme všem dárcům za podporu Tříkrálové sbírky, že i v této nelehké době myslíte na nemocné a potřebné, kterým Charity pomáhají. Do online kasičky na tříkrálovém webu je možné darovat až do 30. dubna.

Tříkrálová sbírka nekončí, do kasiček je možné přispívat až do 24. ledna. Děkujeme!
15. ledna 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Jen v našich regionech Charity zapečetily přes tři tisíce pokladniček, do kterých mohou lidé ještě celý příští týden darovat na pomoc nemocným a potřebným ve svých regionech. Kasičky jsou umístěné v charitních centrech a také na dalších veřejně přístupných místech jako jsou úřady, kostely, obchody, lékárny, různé provozovny a instituce. Mapu těchto míst a kontakty najdou dárci na našich stránkách www.hk.caritas.cz. Online koledníci na tříkrálovém webu www.trikralovasbirka.cz budou rozdávat radost a pomáhat dokonce až do Velikonoc.

„Jsem hrdá, že mohu propagovat poslání zdravotně-sociálního pracovníka“
13. ledna 2021 Služby pro rodiny s dětmi

„Jsem hrdá, že mohu propagovat poslání zdravotně-sociálního pracovníka“

PhDr. Karolína Rumlová je vedoucí střediska Služeb pro rodiny s dětmi Oblastní charity Pardubice a zároveň pedagožka Univerzity Pardubice. Karolína je jednou z prvních absolventek oboru Zdravotně-sociální pracovník. Kromě vedoucí funkce v Oblastní charitě přednáší na Fakultě zdravotnických studií Univerzity Pardubice a je členkou komunitního plánování pardubického magistrátu i členkou Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic.