Aktuálně

Galerie

Videa

Odběr novinek

Milostivé léto dává dlužníkům v exekuci šanci na nový život. Nezmeškejte možnost zbavit se dluhů
20. října 2021 Charita Česká republika

Nespočtu lidem v Česku se v průběhu let mnohonásobně navýšily dluhy vlivem vysoké penalizace. Nepříznivá situace je zavedla až do dluhové pasti, ze které se téměř nikdo nedokáže dostat svépomocí. Tuto svízelnou situaci by zadluženým měla pomoci řešit novela exekučního a občanského soudního zákona, takzvané milostivé léto. Umožní dlužníkům s exekucí nařízenou soudem zaplatit pouze samotný dluh – tzv. jistinu - bez úroků a penále. Tato možnost však bude časově omezená, na což je nutné si dát pozor.

Pošli knihu dál a pomáhej školákům v Indii
20. října 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Pošli knihu dál a pomáhej školákům v Indii

Diecézní charita Hradec Králové rozšiřuje pomoc zaměřenou na vzdělávání dětí z chudých indických rodin. V rámci osvědčené Adopce na dálku® nyní spouští projekt Knihovnička, který pomůže dalším školákům. Charita se domluvila na spolupráci s knihkupectvím Reknihy, jehož prostřednictvím může kdokoliv prodat zachovalé knihy nebo učebnice vydané v posledních 20 letech. Provizi ve výši 50 % je nyní možné věnovat na nákup knih a učebnic pro indické děti žijící na okraji společnosti.

Darovaný altán a dva dny dobrovolnické práce ČSOB Pojišťovny
14. října 2021 Dobrovolnické centrum

Darovaný altán a dva dny dobrovolnické práce ČSOB Pojišťovny

Ze srdce děkujeme ČSOB Pojišťovně za darovaný altán a jejím zaměstnancům za dvoudenní poctivou práci v rámci firemních dobrovolnických dnů. Stavba zpříjemní prostředí klientům i zaměstnancům Oblastní charity Pardubice.

Běh Univerzity Pardubice podpoří hospicovou péči Oblastní charity Pardubice
5. října 2021 Benefiční akce

Běh Univerzity Pardubice podpoří hospicovou péči Oblastní charity Pardubice

Pardubice – Sportem se rozhodli pomáhat studenti, akademici i zaměstnanci Univerzity Pardubice a vyzvou k tomu také obyvatele Pardubic. Už tuto sobotu odstartují všichni příznivci pohybu na první Běh Univerzity Pardubice. Vybrat si mohou ze dvou tras, na které lze vyjet i na kolech nebo koloběžkách. Výtěžek akce podpoří domácí hospicovou péči.

Pouť lidí dobré vůle - tři charitní sestry na společné pouti
4. října 2021 Oblastní charita Pardubice

Pouť lidí dobré vůle - tři charitní sestry na společné pouti

V sobotu 2. října u příležitosti celorepublikového Dne Charity poutní chrám Panny Marie Pomocné  na Chlumku v Luži přivítal poutníky, kteří přišli prosit za své blízké a zároveň podpořit práci Charit Pardubice, Chrudim a Nové Hrady, které Pouť lidí dobré vůle za umírající, trpící a nemocné pořádaly.