Archiv

Oblastní charita Pardubice získala cenu Duhového křídla
23. září 2021 Oblastní charita Pardubice

Oblastní charita Pardubice získala cenu Duhového křídla

Cenu Duhového křídla v kategorii Poskytovatel sociálních služeb, kterou uděluje Pardubický kraj a Národní rada osob se zdravotním postižením Pardubického kraje, získala Oblastní charita Pardubice.

Podzimní kampaň Den Charity nabízí program pro malé i velké
23. září 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Podzimní kampaň Den Charity nabízí program pro malé i velké

Pěší a cyklistickou pouť, dny otevřených dveří, výstavy i další zajímavý program pro všechny generace připravily Charity v našich regionech k letošnímu Dni Charity. Na těchto akcích se lidé také dozví více o charitních službách a mohou si i vyzkoušet zdravotní pomůcky. „Den Charity je také poděkováním našim dárcům, dobrovolníkům, zaměstnancům, a všem, kteří nám pomáhají pomáhat,“ říká ředitelka hradecké Diecézní charity Aneta Maclová. Podzimní celostátní kampaň pořádá Charita Česká republika u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly (27. 9.), zakladatele a patrona moderní charitní práce.

Na Den Charity na pouť do Luže, do rodinných center i ambulantních odlehčovacích služeb
16. září 2021 Oblastní charita Pardubice

Den Charity, celorepubliková akce pořádaná Charitou Česká republika u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, patrona charitních zařízení, je každoroční oslavou péče o potřebné, sounáležitosti s bližními i oslavou práce pečovatelek, sester, sociálních pracovníků a dalších zaměstnanců Charity.

Paliativní den Holice - kongres paliativní medicíny
11. září 2021 Domácí hospic

Paliativní den Holice - kongres paliativní medicíny

Ve čtvrtek 9. září pořádala Oblastní charita Pardubice v prostorách ZUŠ Karla Malicha v Holicích odborný kongres pod názvem Paliativní den Holice, jehož cílem bylo představit paliativní péči z různých pohledů.

Na faře v Mikulovicích pardubická Charita pečuje o Vaše blízké ve všední dny až deset hodin
24. srpna 2021 Odlehčovací služby Červánky

Všichni, kdo se dlouhodobě starají o své blízké, kteří jsou odkázáni na péči rodiny, vědí, jak takový závazek k milované osobě může být náročný. V situaci, kdy pečující přes den chodí do zaměstnání, či má jiné povinnosti a jeho blízcí nemohou zůstat bez pomoci sami doma, je člověk postaven před zdánlivě neřešitelný problém.

Pouť lidí dobré vůle tří Charit - pěšky, na kole, autobusem i online - 2. října
16. srpna 2021 Oblastní charita Pardubice

Pouť lidí dobré vůle tří Charit - pěšky, na kole, autobusem i online - 2. října

Již potřetí Oblastní charita Pardubice, Farní charita Chrudim a Oblastní charita Nové Hrady u Skutče srdečně zvou na pěší a cyklistickou Pouť lidí dobré vůle za umírající, nemocné a trpící do poutního chrámu Panny Marie Pomocné na Chlumku v Luži 2. října. Mši svatou obětovanou na úmysly poutníků bude celebrovat Mons. Jan Paseka, generální vikář Královehradecké diecéze, a bude vysílána také živě na YouTube kanálu Oblastní charity Pardubice.