1. února 2016 Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka na Pardubicku vynesla přes milion korun. Pomůže lidem v nouzi

Ve dnech 2.-10. ledna 2016 se na Pardubicku uskutečnil již 16. ročník Tříkrálové sbírky. Oblastní charita Pardubice organizovala tuto sbírku v 82 obcích. Stovkám koledníků se v těchto obcích podařilo vybrat celkem 1 065 358 Kč. Vůbec poprvé tak byla překonána magická hranice jednoho milionu korun. Nejvýznamnější část získaných prostředků využije pardubická Charita na podporu domácí hospicové péče, odlehčovacích služeb pro seniory a na pomoc rodinám s dětmi v nouzi.

Nejvíce peněz obdrželi tři králové v Pardubicích (205 733 Kč), Holicích (72 893 Kč), Luži (63 773 Kč), Chrasti (62 571 Kč), Horním Jelení (35 392 Kč) a Býšti (31 407 Kč).

„S letošním ročníkem akce jsem velice spokojená, a to nejen s vybranou sumou. Důležité jsou i hezké zážitky z koledování, těch špatných je rok od roku méně, a za to jsme velice rádi,“ uvedla ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková. „Ráda bych tímto poděkovala všem dobrovolníkům, kteří nám věnovali svůj čas a aktivně pomáhali s organizací sbírky. Poděkování náleží také všem lidem, kteří přispěli jakoukoliv částkou do úředně zapečetěných pokladniček.“