Setkání blízkých
30. září 2021 Domácí hospic

Setkání blízkých

V úterý 28. září se na faře v Mikulovicích se uskutečilo setkání lidí, o jejichž blízké pečovala pardubická Domácí hospicová péče.

Den 28. září je den státnosti našeho národa , ale den 28. září 2021 byl pro skupinu lidí, kteří se sešli na faře v Mikulovicích, významný ještě něčím jiným.

Ten den se v Mikulovicích konalo přátelské setkání těch, kteří poznali obětavost a úžasnou pomoc pracovníků Domácí hospicové péče Oblastní charity Pardubice. Prostředí bylo vyzdobené květinami již od vstupu i po celém areálu. Je obdivuhodné, že takovou atmosféru vytvoří sestřičky ještě při své zodpovědné práci v Odlehčovacích službách Červánky. Posezení v zahradě a přítomnost představitelů Oblastní charity navodilo to, že se skutečně přátelsky hovořilo o prožitých osobních zkušenostech při odcházení nejbližších. A ve všech vyjádřeních se neslo stejné – účast pracovníků Charity je lidská, pomocná a nezastupitelná. Slovně se nedá vyjádřit, jak důležitá je poskytovaná pomoc pro odcházejícího člověka,aby odcházel pokud možno bez bolesti a v klidu a stejně tak udržovat psychiku rodiny v náročném životním období. Díky, díky, díky!!!

Vážnost přátelskému setkání dodala i přítomnost paní ředitelky Mgr. Marie Hubálkové a paní MUDr. Kateřiny Vondráčkové.
Děkujeme za příjemné odpoledne, které pro nás připravily sestřičky Veronika Pilcová a Vlaďka Havlíčková, za krásné a milé prostředí včetně báječného občerstvení.

Všem pracovníkům Charity patří nejen dík, ale i vděčnost a obdiv za porozumění s těmi, kteří se nacházejí v kritické části jejich života.

Marie Leopoldová