13. března 2017 Benefiční akce

Charitní ples letos počtvrté a opět úspěšně

V pátek 24. února roztančil Skautské centrum Vinice již 4. charitní ples. Hosty nejprve přivítala ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková a pak už nastalo pravé plesové veselí. K výborné atmosféře tradičně přispěla kapela The Five Band a při svěžím předtančení své taneční umění opět předvedly dívky z Pohybového studia Hroch.

Letos se plesu zúčastnilo 151 hostů, kteří podpořili domácí hospicovou péči koupí občerstvení a lístků do tomboly. Společně s tržbou za prodané vstupenky činí letošní výtěžek 38 330 Kč. Ve srovnání s loňským rokem je tento výsledek lepší o více než 13 tisíc Kč. „Rádi bychom poděkovali všem hostům a našim skvělým dobrovolníkům, kteří nám pomohli s přípravou sálu, s organizací samotného plesu i s následným úklidem. Svou obětavostí významně přispěli k neopakovatelné atmosféře a hladkému průběhu celé akce,“ uvedl vedoucí Dobrovolnického centra pardubické Charity Vojtěch Homolka, který charitní ples moderoval.

Myšlenka hospicové péče vychází z úcty k člověku jako jedinečné a neopakovatelné bytosti. Vychází důsledně z individuálních potřeb a přání nemocného a klade důraz na nenahraditelnost rodiny a přátelských vztahů každého člověka. Oblastní charita Pardubice tento způsob péče poskytuje již od roku 1992. Svoji činnost zaměřuje na pomoc seniorům, aby i v nejtěžších chvílích života mohli zůstat v důvěrně známém prostředí svého domova obklopeni svými blízkými.