Krásný nevšední zážitek připravila klientů ve svém volnu pečovatelka Pobytových odlehčovacích služeb Červánky v Třebosicích Zuzana Dušková.

Na zavírání motorkářské sezony se se svými přáteli motorkáři domluvila na malém výletě za klienty do Třebosic. Sama přijela na speciálním trike motocyklu s karavanem a klienti mohli obdivovat dalších šest krásných silných strojů.

A nejen to… Po domluvě s motorkářskou kamarádkou paní Jirsovou jim nabídla další nevšední zážitek – falconyterapii. Že nevíte, co to je? Nevadí, také jsme nevěděli…

O canis či hypoterapii už mnozí z nás slyšeli, či si ji zažili dokonce na vlastní kůži. Ale léčbu dravci, falconyterapii, léčebné setkání se sovou pálenou Terezkou a Sisi, dámou z rodu kalous ušatý, nabízí v České republice a zřejmě v celé Evropě jediný spolek s názvem Dotkni se křídel, který vedou manželé Jirsovi.

Klienti se opravdu mohli dotýkat nejen křídel a úsměvy a rozzářené oči byly důkazem, že falconyterapie opravdu „funguje“. Pohlazení na tváři i povídání o životě těchto ušlechtilých krasavic bylo krásným dvouhodinovým zpestřením slunečné neděle.

Jak řekla sama organizátorka Zuzana Dušková: „Jsem moc vděčná všem svým kamarádům, kteří se se mnou rádi do Třebosic vydali a za to, že jsme jim společně mohli přinést nevšední zážitek. Jsem navíc ráda za podporu mojí vedoucí Petry Průškové, v motorkářském klubu jsme v minulosti již podporovali hendikepované děti a toto je od nás malý dárek zase seniorům, o které v odlehčovacích službách pečujeme.“

„Za vstřícnost k trochu neobvyklému nápadu jsme vděční ředitelce pardubické Charity. Už máme naplánováno jeho opakování. Navíc máme slíbeno, že příště Ivana Jirsová ze spolku Dotkni se křídel přijede s výrem velkým a orlem skalním a předvede sokolnickou práci s trochu většími dravci,“ dodala vedoucí Červánků Petra Průšková.

Pobytové odlehčovací služby Červánky Třebosice ze srdce děkují Ivaně Jirsové z Dotkni se křídel z. s., Zuzaně a Markovi Duškovým a na přání dalších přátel motorkářů pouze poloanonymně: LB, LB, MB, MC, JP a MV.

Bc. Jan Lohynský

PR pracovník