Pomáhat potřebným lidi spojuje, ukázala i devatenáctá Tříkrálová sbírka

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka, která v královéhradecké diecézi vynesla rekordních 18,4 milionů korun. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionech, kde byly příspěvky vykoledovány. Děkujeme všem štědrým dárcům za solidaritu. Díky také všem koledníkům a dobrovolníkům za pomoc.

Tříkrálová koleda končí a v regionech sčítají výsledky

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka. Děkujeme všem za laskavé přijetí koledníků a za důvěru. Díky štědrosti a solidaritě dárců se jim tříkrálové kasičky zatím většinou naplnily zase o něco víc než loni. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným a potřebným v regionech, kde byly příspěvky vybrány. Průběžné výsledky můžete sledovat zde.

Nejvíc koledníků navštíví naše domovy o víkendu a sbírku doprovází i spousta akcí

Zahájení Tříkrálové sbírky v Pardubicích

Jsou jich tisíce a můžete jim také přispět do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Na Hradecku tři králové prosí o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Víkendové koledování v okolních obcích završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích zahájili sbírku už 3. ledna u betléma na Pernštýnském nám. a královským trojicím dal požehnání pomocný biskup Josef Kajnek. Koledování doprovází i spousta akcí - koncerty, průvody, živé betlémy a soutěže. Přijďte se podívat!

Benefiční Tříkrálový koncert na České televizi už tuto neděli

Foto: archiv Charity ČR (www.trikralovasbirka.cz)

Nenechte si ujít přímý přenos Tříkrálového koncertu, který Charita Česká republika věnuje všem koledníkům, už tuto neděli 6. ledna od 18 hodin ČT1. Na Hudební scéně Městského divadla v Brně letos vystoupí skupiny Mirai, Zrní, Pavel Callta, Roman Dragoun s kapelou Futurum a Ilona Csáková. Moderovat bude sehraná dvojice Martina Kociánová a Jan Čenský. Během koncertu můžete podpořit Tříkrálovou sbírku odesláním dárcovské sms a uvidíte i reportáže o tom, kde „tříkrálové“ peníze pomáhají. Více také zde.

Slavnostní zahájení tříkrálové sbírky v Pardubicích

Oblastní charita Pardubice ve čtvrtek 3. ledna na Pernštýnském náměstí slavnostně zahájila Tříkrálovou sbírku za účasti prvního náměstka hejtmana Pardubického kraje Romana Línka a primátora města Pardubic Martina Charváta, kteří nad akcí převzali záštitu. Vystoupil zde světoznámý chlapecký sbor Bonifantes pod vedením Jana Míška a zpěvačka Adéla Krátká. Koledníkům požehnal Otec biskup Josef Kajnek a poděkovala ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková. Pro koledníky připravil dárek v podobě volných vstupenek na veřejné bruslení na Závodišti ředitel Dostihového spolku Pardubice Martin Korba. Při slavnostním zahájením projížděli centrem města díky Apolence z.s. tři králové na koních provázení jízdním oddílem Městské policie Pardubice.

Zima, čekání za ploty a zuřiví psi. Obešli jsme s tříkrálovými koledníky ves na Pardubicku

Za další tříkrálový příběh moc děkujeme paní redaktorce Zuzaně Hronové z aktualne.cz.

Naděje Tříkrálové sbírky

Svátek tří králů nám připomíná okamžik zjevení Krista, Světla Božího… Tak jako jasná hvězda vedla Tři Mudrce k Ježíšovi, tak symbolicky nás vede naše Světlo v srdcích k lidem, kterým bychom mohli Světlo předat…rozsvítit jejich duši, jejich samotou potemnělé domovy, jejich oči rozzářit radostí dětského zpěvu a hudby.  Je to druhá strana mince… mince, padající do pokladničky Tříkrálové sbírky Oblastní charity… jedna strana mince je finanční přínos pro pomoc všem, kteří ji potřebují, ta druhá strana mince je Světlo, kterým dokážeme svým příchodem se Třemi králi rozehřát i ta nejvíce zamrzlá srdce, i ty nejvíce posmutnělé tváře plné vrásek a bolesti, vrásek v obličeji a bolesti na duši.

Požár

Peníze z tříkrálové sbírky zůstanou tam, kde se vybraly.

Druhým rokem jsem se jako dobrovolník, zúčastnila asi největší akce Charity - Tříkrálové sbírky. Byla jsem požádána, zda bych mohla být jeden z králů a v sobotu 6. ledna koledovat v několik kilometrů vzdálené obci Dvakačovice. Neboť jsem ráda souhlasila, tak mě pracovník Charity naložil spolu s potřebnými věcmi (kostýmy a „koledovacími igelitkami“) do auta a odjeli jsme na smluvené místo. Zde na mě již čekali malí koledníci a pan kronikář. Po převlečení na obecním úřadě odcházeli koledovat čtyři malí a jeden velký král a pan kronikář.

Tříkrálová sbírka 2018 - tříhlasé koledování

Poslechněte si tříkrálové koledování v podání paní učitelky Dity Veselé s dcerami.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.