Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Poslání služby

Poskytovat pomoc a podporu rodinám s dětmi v nepříznivé sociální situaci, kterou nedokáží samy bez pomoci překonat. Podílet se na řešení této situace, a zároveň pomáhat vytvořit podmínky pro příznivý vývoj dítěte. Cílit k naplnění základních práv dítěte na život ve vlastní rodině. Podporovat rodiče ve vytváření bezpečného a zdravého prostředí pro výchovu a péči o děti.

Cíle poskytované sociální služby

Cílem sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi v Oblastní chariě Pardubice je spokojená a fungující rodina, kde dochází k naplňování základních životních potřeb dětí a jejich rodičů:

• na základě individuálních potřeb napomáhat klientům zmírnit jejich nepříznivou sociální situaci pomocí a podporou pracovníků,
  • vytvářením vhodných příležitostí umožnit klientům v maximální možné míře uplatňovat vlastní vůli a jednat na základě vlastních rozhodnutí.

Okruh osob, kterým je sociální služba určena

Sociální služba ociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi v Oblastní chariě Pardubice je poskytována rodinám s nezaopatřenými dětmi a těhotným ženám nacházejícím se v nepříznivé sociální situaci, kterou nedokážou samy bez pomoci překonat, a v důsledku této situace je ohrožen příznivý vývoj dětí.

Do okruhu osob, kterým je sociální služba určena patří nezaopatřené děti a mládež do 26 let věku při soustavné přípravě na budoucí povolání, které žijí v rodinách ohrožených společensky nežádoucími jevy.

Podporujeme vztahy mezi rodiči a dětmi

Základní zásady poskytování sociální služby

Všichni pracovníci Oblastní charity Pardubice při výkonu svého povolání uznávají základní zásady poskytování sociální služby, jsou vázáni mlčenlivostí a vycházející z obecně platných základních norem respektujících lidská práva. Služba Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi je poskytována bezplatně v bezproblémově dostupném místě na území Statutárního města Pardubice.

• Individuální přístup – služba je přizpůsobena možnostem a schopnostem každého jednotlivce.
  • Lidská důstojnost – klient služby je vnímán jako partner, nikoli pouze jako pasivní příjemce pomoci.
  • Rozvoj samostatnosti – podpora schopnosti klienta samostatně řešit nepříznivou sociální situaci vlastními silami.
  • Dodržování lidských práv a základních svobod – respektování práva klienta rozhodovat o svém životě, zároveň jej vést k přijetí zodpovědnosti za svá rozhodnutí.
  • Kvalita poskytovaných služeb – odbornou činnost vykonává v SASRD okruh pracovníků, kteří splňují podmínky bezúhonnosti, zdravotní a odborné způsobilosti.
  • Transparentnost – pracovníci jednají vždy s klientem, nikoliv o klientovi bez jeho přítomnosti.

Základní činnosti poskytované v Siciálně aktivizačních službách pro rodiny s dětmi

• výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti,
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím,
  • sociálně terapeutické činnosti,
  • pomoc při uplatnění práv, oprávněných zájmů a při obstarání osobních zíležitostí.

Čas, místo a forma poskytování služby

TERÉNNÍ FORMA

• po dohodě pondělí – pátek 8 – 18 hodin, sobota a neděle – dle domluvy
  • v oblasti Pardubicka, Holicka a Chrudimska

AMBULANTNÍ FORMA

po předchozí domluvě na adrese:

• Češkova 1247/22, Pardubice
  • Dudychova 782, Holice
  • nám. Hrdinů 13, Moravany

Veškeré služby poskytujeme bezplatně.

Vybrané dokumenty sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Veřejný závazek

Garantovaná nabídka SASRD

Modelová smlouva o poskytování sociální služby

Informace o poskytování sociálně aktivizačních služeb pro rosdiny s dětmi - pro kienty

Souhlas se zpracováním osobních a citlivých údajů

Jak můžete pomoci

• Podpořte rodiny v tíživé životní situaci formou dárcovské SMS nebo zasláním příspěvku na naše sbírkové konto 2800235245/2010 Fiobanka, a. s.
  • Nabídněte svůj čas a staňte se dobrovolníkem.

http://www.pardubice.eu/Děkujeme za podporu!

Naším posláním je každodenní péče o druhé bez ohledu na jejich náboženské vyznání. Služby se vzájemně doplňují a pomáhají uživatelům zajistit co nejlepší životní podmínky.

VÍCE NEŽ 20 LET POMÁHÁME LIDEM V NOUZI.

Můžeme Vám pomoci? Kontaktujte nás!

Mgr. Karolína Šilarová Tel.: 777 296 826, 461 100 445
6lvvRbenW7c-T65j4mnzRb8mXbpoO1p sociální pracovnice, vedoucí střediska Sanace rodin
Barbora Motlová, DiS. Tel.: 734 435 370, 461 100 445
XfBD2~l7VX~mYZhaa8Ck82k84-rhTj sociální pracovnice, Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi