Zobrazit podle typu:

Národní potravinová sbírka 2018

Národní potravinová sbírka

nps 2018 fb banner

Váš hlas pomůže seniorům v novém Pobytovém odlehčovacím zařízení Červánky v Pardubicích

V programu Globus lepší svět můžete hlasovat pro Oblastní charitu Pardubice zde.

(Potřeba rolovat dolů rozkliknout Všechny projekty ve všech regionech a najít Pardubice projekt Normální je pečovat o své blízké, podpořte pečující rodiny s obrázkem polohovací postele.) Hlasovat lze z jednoho mailu 1x denně. Hlasovat lze do 30. září. Děkujeme

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Právě vyšly nové Charitní noviny

Vždy je lepší vědět a nepotřebovat, než potřebovat a nevědět kde hledat pomoc. K šíření informací o nabízených charitních službách nám již sedmým rokem slouží také Charitní noviny, ve kterých lze najít nejen popis služeb, kontakty na naše pracovníky, ale i příběhy lidských osudů, do kterých vstoupila Charita. Naše noviny jsou ke stažení na charitních webových stránkách, tištěné na dispečinku v hlavním sídle Charity v ulici V Ráji 732 a v dalších střediscích Oblastní charity Pardubice.

Zdarma ke stažení zde.

chn2018 box

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

MERCI, děkuji, že jsi tady CHARITO

MERCI, děkuji, že jsi tady CHARITO – půjčila jsem si televizní reklamu. Když je člověk mladý a zdravý, nebo ho jen trápí banální onemocnění ve střední věku, je mu dobře. Ani já jsem nepřemýšlela, jak budu řešit problémy ve stáří a při zhoršeném zdravotním stavu. Také před 30 lety byly jen LDN nebo DD. Najednou je tu stáří a s ním dlouhodobá choroba, vše přišlo pomalu a plíživě. Problémy se nějak řešily, ale začalo to být neúnosné. Obvodní lékař nám nabídl DD – z této zprávy jsem ztratila řeč a neodpověděla. Poté zazněla nabídka na soukromá sanatoria. To byl pro mne impuls, začala jsem hledat zařízení, kde mi pomohou, abychom mohli s manželem oba zůstat doma a řešit všechny problémy s chápavou pomocí okolí doma ve známém prostředí.

Prosba o podporu přizískání příspěvku z programu

Už jen pár dnů máme šanci na získání příspěvku od ČSOB Pomáhá regionům na polohovací postele pro seniory a zdravotně postižené do Odlehčovacích služeb Červánky v Pardubicích.
Pokud do 26. 6. získáme příspěvek od dobrých lidí alespoň ve výši 5 tisíc korun (aktuálně 990 Kč), ČSOB přidá dalších 25 tisíc. Více zde: https://www.csobpomaharegionum.cz/projekty/pardubicky-kraj/2016932/podporte-rodiny-pecujici-o-seniory

Mobilní hospic - forma paliativní péče

Již druhým rokem se stará nejen o onkologicky nemocné i naše lékařka MUDr. Kateřina Vondráčková v mobilním hospici Oblastní charity Pardubice. Více se o její práci dozvíte v následujícím článku, který napsala.

Pokud si vyhledáte internetové stránky týkající se tuzemských hospiců (1), zjistíte zde řadu podobných a opakujících se vět, mezi nimi jistě i tuto: „Domácí hospicová péče je poskytována nevyléčitelně nemocným v prostředí jejich domova mezi jejich blízkými."

Druhý ročník běhu pro Domácí hospic v Polabinách

(Pardubice) Ve středu 16. května se na hřišti Základní školy Pardubice-Polabiny, npor. Eliáše 344 konal již druhý ročník charitativního běžeckého závodu pro děti a dospělé „Polabinská trojka“.

VIDEO Z AKCE ZDE

Prtojekt SaS