Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Sbírka potravin

Děkujeme všem, kteří v sobotu 18. května přispěli do Sbírky potravin organizované Českou federací potravinových bank a všem dobrovolníkům, kteří při sbírce pomáhali. Oblastní charita přijímala darované potraviny ve čtyřech pardubických obchodech a darované jídlo a drogerie doplnily sklad Potravinové pomoci provozovaný právě Oblastní charitou Pardubice. Díky štědrým dárcům jsme mohli doplnit sklad o dalších 2.166,7 kg pomoci v podobě drogerie a trvanlivých potravin, které jsou vydávány potřebným na Pardubicku dva dny v týdnu na základě doporučení a poukazu vystavených sociálními pracovníky státních i neziskovými institucí. Za loňský rok jsme i díky Vaší pomoci mohli vydat potraviny a drogerii 4.322 lidem, kterým nezbývají prostředky na to nejzákladnější. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

Sbírka potravin

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě

Čeští a moravští biskupové vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Sbírka proběhne v neděli 26. května. Tato 6. neděle velikonoční je Dnem modliteb za pronásledované křesťany. Text výzvy bude přečten v závěru bohoslužeb o týden dříve, v neděi 19. května. "Láska k našim bratřím a sestrám nás nemůže nechat klidnými, když myslíme na ty, kteří pro Krista trpí," píší biskupové.

Hledáme sestru do Domácí zdravotní a hospicové péče

sestra do kostela inzerát

Nová výstava indických příběhů

V pátek 3. května v kostele Božského Srdce Páně zahájila svoji pouť zcela nová výstava příběhů z Indie „Za naše úspěchy vděčíme Vám“. Diecézní charita Hradec Králové tímto způsobem vypráví příběhy osmi úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku®. Výstava bude uvnitř dominanty Pražského Předměstí umístěna do 29. května a bude přístupná veřejnosti každý všední den a v neděli od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Charitní domácí péče je v ohrožení, zdravotní pojišťovny nám svazují ruce

Diecézní charita Hradec Králové a její regionální Charity se také připojují k prohlášení Charity ČR, Asociace domácí péče a České asociace sester, které požaduje spravedlivé ohodnocení zdravotních sester v domácí péči ze strany zdravotních pojišťoven. Naše sestry jsou ve stávkové pohotovosti od loňského srpna a v tomto týdnu si rovněž připnou červenou mašli, která symbolizuje svázanost s lidmi, o něž pečují, ale i to, že mají při své často velmi náročné a obětavé práci svázané ruce.

Odlehčovací služby Červánky V Ráji

Již téměř rok poskytujeme odlehčovací služby přímo v Pardubicích v ulici V Ráji, kde se po dobu dovolené, nemoci a nutného odpočinku pečujících osob můžeme postarat o jejich blízké a pečující rodina si tak může "odlehčit" od náročné péče.

Pobytové Odlehčovací služby Červánky od dubna minulého roku nabízí dalších devět lůžek k již stávajícím osmi v pobytovém středisku v Třebosicích. Vedle pobytových odlehčovacích služeb poskytujeme i ambulantní v Mikulovicích a terénní přímo v rodinách klientů.

Ve středu 20. března Odlehčovací služby Červánky v Mikulovicích a v Pardubicích navštívil ředitel  Městské charity České BudějoviceVít Fialka. Děkujeme za milá slova a českobudějovické Charitě přejeme vše dobré při rozvoji odlehčovacích služeb.

Milá Věro, děkujeme…

V pátek 22. března nás ve věku 83 let opustila paní Ing. Věra Novotná, která se více než dvacet let podílela na společném díle pardubické Charity jako dobrovolnice, organizátorka a konzultantka. Svým pravdivým lidským přístupem, svou energií a optimismem pozitivně ovlivnila život mnohých nejen ve svém bezprostředním okolí, výsledky její práce pomohly potřebným v celé České republice i zahraničí.

Prtojekt SaS