Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charitní ples pro domácí hospic

V sobotu 2. března se pod záštitou vicehejtmana Pardubického kraje Romana Línka konal již 6. charitní ples, přátelská benefiční akce na podporu Domácí hospicové péče Oblastní charity Pardubice. Podpořit úsilí pardubické Charity a vyjádřit uznání jejím zaměstnancům přišla i senátorka Miluše Horská a poslanec Marek Výborný.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Domácí hospicová péče - reportáž České televize

„Ve dvou střediscích - Pardubicích a Holicích poskytujeme služby Domácí hospicové péče již více než 20 let s přirozenou snahou pomoci bližnímu v nouzi, bez okázalé publicity. V posledních letech si však stále více uvědomuji, že je nutné o službě umírajícím a jejich rodinám v přirozeném domácím prostředí veřejně mluvit. Přestože si 90 % lidí přeje zemřít doma, ve skutečnosti se toto přání splní sotva desetině z nich“ uvedla Marie Hubálková, ředitelka Oblastní charity Pardubice.

Lístky na 6. charitní ples v předprodeji

Oblastní charita Pardubice 2. března od 19 hodin ve Skautském centru Vinice pořádá ples, jehož výtěžek podpoří služby Domácí hospicové péče.

V zimě mysleli na léto

Středisko Služeb pro rodiny s dětmi Oblastní charity Pardubice děkuje zaměstnancům společnosti Feedyou s.r.o. za poskytnutí finančního daru ve výši 4. 500 Kč na realizaci letního příměstského táboru pro děti, který se bude konat v průběhu letních prázdnin 2019.
Služby pro rodiny s dětmi můžete podpořit darem na sbírkové konto 2800235245/210 či formou SMS na 87 777 DMS POMOCRODINAM (30,60,90).

DSC_121200244220180505_164240

Pomáhat potřebným lidi spojuje, ukázala i devatenáctá Tříkrálová sbírka

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka, která v královéhradecké diecézi vynesla rekordních 18,4 milionů korun. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionech, kde byly příspěvky vykoledovány. Děkujeme všem štědrým dárcům za solidaritu. Díky také všem koledníkům a dobrovolníkům za pomoc.

Tříkrálová koleda končí a v regionech sčítají výsledky

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka. Děkujeme všem za laskavé přijetí koledníků a za důvěru. Díky štědrosti a solidaritě dárců se jim tříkrálové kasičky zatím většinou naplnily zase o něco víc než loni. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným a potřebným v regionech, kde byly příspěvky vybrány. Průběžné výsledky můžete sledovat zde.

Nejvíc koledníků navštíví naše domovy o víkendu a sbírku doprovází i spousta akcí

Jsou jich tisíce a můžete jim také přispět do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Na Hradecku tři králové prosí o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Víkendové koledování v okolních obcích završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích zahájili sbírku už 3. ledna u betléma na Pernštýnském nám. a královským trojicím dal požehnání pomocný biskup Josef Kajnek. Koledování doprovází i spousta akcí - koncerty, průvody, živé betlémy a soutěže. Přijďte se podívat!

Prtojekt SaS