Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálová koleda končí a v regionech sčítají výsledky

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka. Děkujeme všem za laskavé přijetí koledníků a za důvěru. Díky štědrosti a solidaritě dárců se jim tříkrálové kasičky zatím většinou naplnily zase o něco víc než loni. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným a potřebným v regionech, kde byly příspěvky vybrány. Průběžné výsledky můžete sledovat zde.

Nejvíc koledníků navštíví naše domovy o víkendu a sbírku doprovází i spousta akcí

Jsou jich tisíce a můžete jim také přispět do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Na Hradecku tři králové prosí o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Víkendové koledování v okolních obcích završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích zahájili sbírku už 3. ledna u betléma na Pernštýnském nám. a královským trojicím dal požehnání pomocný biskup Josef Kajnek. Koledování doprovází i spousta akcí - koncerty, průvody, živé betlémy a soutěže. Přijďte se podívat!

Benefiční Tříkrálový koncert na České televizi už tuto neděli

Nenechte si ujít přímý přenos Tříkrálového koncertu, který Charita Česká republika věnuje všem koledníkům, už tuto neděli 6. ledna od 18 hodin ČT1. Na Hudební scéně Městského divadla v Brně letos vystoupí skupiny Mirai, Zrní, Pavel Callta, Roman Dragoun s kapelou Futurum a Ilona Csáková. Moderovat bude sehraná dvojice Martina Kociánová a Jan Čenský. Během koncertu můžete podpořit Tříkrálovou sbírku odesláním dárcovské sms a uvidíte i reportáže o tom, kde „tříkrálové“ peníze pomáhají. Více také zde.

Slavnostní zahájení tříkrálové sbírky v Pardubicích

Oblastní charita Pardubice ve čtvrtek 3. ledna na Pernštýnském náměstí slavnostně zahájila Tříkrálovou sbírku za účasti prvního náměstka hejtmana Pardubického kraje Romana Línka a primátora města Pardubic Martina Charváta, kteří nad akcí převzali záštitu. Vystoupil zde světoznámý chlapecký sbor Bonifantes pod vedením Jana Míška a zpěvačka Adéla Krátká. Koledníkům požehnal Otec biskup Josef Kajnek a poděkovala ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková. Pro koledníky připravil dárek v podobě volných vstupenek na veřejné bruslení na Závodišti ředitel Dostihového spolku Pardubice Martin Korba. Při slavnostním zahájením projížděli centrem města díky Apolence z.s. tři králové na koních provázení jízdním oddílem Městské policie Pardubice.

Zahájení Tříkrálové sbírky

49465097_1364787433663419_426701792517029888_nOblastní charita Pardubice srdečně zve na Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky, které proběhne na Pernštýnském náměstí ve čtvrtek 3. ledna 2019 od 9:30 za účasti primátora města Pardubic Ing. Martina Charváta a Ing. Romana Línka, prvního náměstka hejtmana Pardubického kraje, kteří nad akcí převzali záštitu. Vystoupí zde světoznámý Chlapecký sbor BONIFANTES pod vedením pana Jana Míška a zpěvačka Adéla Krátká. Koledníkům požehná J. E. Mons. Josef Kajnek a poděkuje ředitelka Oblastní charity Pardubice Mgr. Marie Hubálková. Před slavnostním zahájením projedou díky Apolenka z.s. centrem města tři králové na koních.

Poděkování za poskytnutí peněžitého daru

znak - chrudimOblastní charita Pardubice děkuje touto cestou Městu Chrudim za poskytnutí peněžního daru ve výši 8.000 Kč na podporu chrudimských klientů domácí hospicové péče Oblastní charity Pardubice.

Dále Oblastní charita Pardubice děkuje Městu Chrudim za poskytnutí peněžního daru ve výši 3.000 Kč na projekt "Nechceme si hrát na ulici, ale v kapele".

Vánoční dárky

Služby pro rodiny s dětmi Oblastní charity Pardubice děkují spolku Macešky, konkrétně paní Boženě Hanusové, za předání Krabic od bot, které jsou naplněné vánočními dárky pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin od různých dárců. Sběrné místo a samotné předání proběhlo v Osíku u Litomyšle čp. 70.

IMG_20181214_075306IMG_20181214_075319IMG_20181214_075337IMG_20181214_075511IMG_20181214_090842IMG_20181214_090852

Závěr života v ústavu? Ne! Přečtěte si příběhy tří křehkých bojovníků

Tři příběhy pečovatelská služba Pardubice

Národní potravinová sbírka 2018