Adventní věnce na prodej

Koupí adventního věnce přispějete na provoz Domácí hospicové péče.  Až 80 procent lidí si přeje odejít z tohoto světa doma v kruhu nejbližších... Pokud chcete podpořit tuto službu Oblastní charity Pardubice, můžete si koupit adventní věnec 1. neděli adventní před kostely, nebo od pondělí přímo v sídle Charity v ulici V Ráji 732. Cena věnce : 250,- Kč. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

Vyšly nové Charitní noviny

Právě vyšly nové Charitní noviny! Přečtěte si, jak před 25 lety vznikala Charita, o dámě, které byste stoletý věk nikdy nehádali, o holčičce Adélce, která našla nový domov a mnoho dalších příběhů. Za tisk novin patří velký dík panu Ing. Petru Kozlovi z tiskárny Fronte Pardubice - www.fronte.cz.
Charitní noviny můžete zdarma získat na střediscích Oblastní charity a v kostelích v regionu nebo si je stáhnout on-line na adrese

Podpořte Oblastní charitu Pardubice v Burze filantropie

Do 20. dubna 2017 můžete hlasovat pro jeden z projektů pardubické Charity v letošní Burze filantropie. Svým hlasem můžete podpořit projekt Normální je pečovat o svoje blízké, jehož cílem je vybavit pečovatelskými křesly na kolečkách odlehčovací zařízení sloužící k podpoře pečujících rodin. Nebo můžete pomoci k rozšíření nabídky služeb Rodinného vzdělávacího centra Holoubek o Keramickou dílnu. Předem děkujeme za Vaši podporu.

Hledáme nové spolupracovníky

Rádi pomáháte potřebným? Oblastní charita Pardubice aktuálně hledá nové kolegy či kolegyně na následující pozice: správce vozového parku, pracovník v sociálních službách - pečovatelka, úklidový pracovník. Hledáme také dobrovolníky, kteří budou doučovat znevýhodněné děti.

Staňte se členy našeho charitního týmu. Více informací najdete v sekci Volná místa.

Tři králové budou v Pardubicích koledovat až do středy 11. ledna

Ve většině obcí na Pardubicku, Holicku, Lužsku a Chrastecku vyrazili tři králové do ulic již v sobotu 7. ledna. Tříkrálová sbírka však bude pokračovat i v následujících dnech. V neděli se bude koledovat například v Rábech, ve Spojile či v Borku. V pondělí večer se můžou na koledníky těšit v Újezdu u Sezemic. V úterý dopoledne vyrazí na koledu žáci základní školy v Lázních Bohdaneč. Ve středu se dočkají obyvatelé obce Dolany. Až do středy můžete tři krále potkat také v Pardubicích.

Více informací o průběhu koledování najdete v sekci Tříkrálová sbírka.

Naše výroční zpráva je plná zajímavostí

Víte, kolika lidem jsme pomohli v loňském roce? Kdo naopak pomohl nám? Které známé osobnosti podpořily naši činnost? Kolik kilogramů potravin jsme vybrali při potravinové sbírce? Koho obohatil projekt Women Welcome? To všechno a mnohem víc najdete v naší výroční zprávě za rok 2015.

Bonifantes zazpívají pro Charitu

Chlapecký sbor BonifantesPardubický chlapecký sbor Bonifantes v dubnu uspořádá Jarní benefiční koncert. Výtěžek z koncertu je určen pardubické Charitě a Základní škole a Praktické škole Svítání o.p.s. Koncert proběhne v úterý 19. dubna od 18. hod. v Sukově síni Domu hudby v Pardubicích. Lístky budou stát 150 Kč a zájemci si je již nyní mohou rezervovat na  vstupenky@bonifantes.cz nebo telefonicky na čísle 777 744 951.

Onemocněli tři králové, hledáme náhradníky

Onemocněli nám tři králové v Čepí a ve Starém Hradišti. Hledáme za ně náhradu. Stále také nemáme skupinky v Hrobicích, Dřítči, Lánech u Dašic, Barchově a Rybitví. Zapojit se můžete i v dalších obcích na Pardubicku. Koledovat se bude až do neděle 10. ledna.

Tři králové už jsou v ulicích

Tříkrálová sbírka je již ode dneška na Pardubicku v plném proudu. První koledníci vyrazili do ulic například v Rábech nebo v Nemošicích. Slavnostní zahájení se nicméně uskuteční až v neděli 3. ledna od 15:00 na Pernštýnském náměstí v Pardubicích. Vystoupí zde folklorní soubor Perníček a děti z pardubické farnosti. Pan biskup Kajnek pak požehná všem přítomným koledníkům. Již kolem 14. hodiny vyrazí z Pernštýnského náměstí tři králové na koních. Nenechte si tuto akci ujít.

PF 2016

PF_2016.jpg

Děkujeme Vám za Vaši podporu v roce 2015!

Prtojekt SaS