Závěr života v ústavu? Ne! Přečtěte si příběhy tří křehkých bojovníků

Tři příběhy pečovatelská služba Pardubice

Hospic je oporou pro umírající i jejich blízké

denník hospic na web

Národní potravinová sbírka 2018 v Bille a Lidlu

V sobotu 10. listopadu můžete při svém nákupu v Bille v Grandu a v Lidlu u nádraží v Pardubicích darovat jídlo těm, kterým schází. Oblastní charita Pardubice ráda přijme jídlo a drogerii do svého skladu potravinové pomoci, odkud na základě doporučení sociálních pracovnic neziskových i státních institucí předáváme potraviny potřebným.
44100052_1308903535918476_4884643697032953856_o

Národní potravinová sbírka 2018

Národní potravinová sbírka

nps 2018 fb banner

Váš hlas pomůže seniorům v novém Pobytovém odlehčovacím zařízení Červánky v Pardubicích

V programu Globus lepší svět můžete hlasovat pro Oblastní charitu Pardubice zde.

(Potřeba rolovat dolů rozkliknout Všechny projekty ve všech regionech a najít Pardubice projekt Normální je pečovat o své blízké, podpořte pečující rodiny s obrázkem polohovací postele.) Hlasovat lze z jednoho mailu 1x denně. Hlasovat lze do 30. září. Děkujeme

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Právě vyšly nové Charitní noviny

Vždy je lepší vědět a nepotřebovat, než potřebovat a nevědět kde hledat pomoc. K šíření informací o nabízených charitních službách nám již sedmým rokem slouží také Charitní noviny, ve kterých lze najít nejen popis služeb, kontakty na naše pracovníky, ale i příběhy lidských osudů, do kterých vstoupila Charita. Naše noviny jsou ke stažení na charitních webových stránkách, tištěné na dispečinku v hlavním sídle Charity v ulici V Ráji 732 a v dalších střediscích Oblastní charity Pardubice.

Zdarma ke stažení zde.

chn2018 box

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Čest jejich památce

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Prosba o podporu přizískání příspěvku z programu

Už jen pár dnů máme šanci na získání příspěvku od ČSOB Pomáhá regionům na polohovací postele pro seniory a zdravotně postižené do Odlehčovacích služeb Červánky v Pardubicích.
Pokud do 26. 6. získáme příspěvek od dobrých lidí alespoň ve výši 5 tisíc korun (aktuálně 990 Kč), ČSOB přidá dalších 25 tisíc. Více zde: https://www.csobpomaharegionum.cz/projekty/pardubicky-kraj/2016932/podporte-rodiny-pecujici-o-seniory

Prtojekt SaS