Přispějte dětem na tábor

Příští týden startuje již třetí charitní příměstský tábor pro děti klientů Služeb pro rodiny s dětmi v nouzi, letos s názvem Vesmírná expedice aneb dotkněte se hvězd s Malým princem, na kterém se děti vydají prozkoumávat nejen vzdálený vesmír, ale i to co můžeme spatřit jenom srdcem. Krom jiného navštíví i hvězdárnu a planetárium a vydají se na vodní planetu - na plovárnu.

3. charitní tábor

Klub dětí, v jehož rámci se příměstský tábor a prázdninové výlety konají, již třetím rokem vede Kateřina Pospíšilová. Dětem klientů Služeb pro rodiny s dětmi nabízí milé společenství v Klubu dětí, který se nejen ve středisku v  Češkově ulici pravidelně schází každé pondělí. „Cílem klubu je vytvořit příjemné a bezpečné prostředí, do kterého se děti mohou vracet, a  zprostředkovat jim zážitky, ke  kterým by se jinak nedostaly. Důležitým cílem je ukázat dětem dobré vlastnosti: soucit s druhými, toleranci, trpělivost, schopnost rozdělit se, umění pomoci, přátelství.“, uvedla Kateřina Pospíšilová. Klub dětí během roku umožňuje dětem zažít dobrodružství a  legraci při víkendových pobytech, které jsou pro ně přichystány i  o  prázdninách, stejně jako již třetí příměstský tábor.

Abychom dětem ze sociálně slabých rodin tyto aktivity mohli dopřát bezplatně, budeme rádi za příspěvek na zajištění stravy na táboře a zajištění dopravy na výlety na  sbírkovém účtu 2800235245/2010, do  poznámky pro příjemce uveďte příměstský tábor.

Hledáme  zdravotní sestru do Holic

sestra doholic inzerát

Hledáme sociální pracovnici do Služeb pro pěstouny

Sociální pracovnice pro SpP

Letní výzva: Yes pro Charitu

Videoklip k letní výzvě Yes pro CharituVideoklip k výzvě Yes pro Charitu

Léto je jako stvořené k hrám a radosti. Zapojte se proto do naší letní zábavné, provoněné a smysluplné výzvy!

Běh za pěstouny aneb hledáme rodiče

(Pardubice) V rámci Sportovního parku Pardubice  se ve středu 14. srpna v Parku na Špici  uskuteční sportovně propagační akce s názvem Běh za pěstouny aneb hledáme rodiče, kterou připravují pracovnice Služeb pro pěstouny Oblastní charity Pardubice.

Beh_plakatek_3

Hledáme nové kolegyně do Holic

Do příjemného kolektivu Charitní pečovatelské služby přijmeme dvě nové kolegyně.

Charitní pečovatelská služba Holice

Hledáme novou kolegyni

PEČOVATELKA inzerát

Letní benefiční koncert pro Adopci na dálku v hradecké Filharmonii

Nenechte si ujít letní benefiční koncert, který se uskuteční ve čtvrtek 27. června 2019 od 19:30 hodin ve Filharmonii Hradec Králové. Vstupné je dobrovolné. Z výtěžku benefice bude podpořeno vzdělávání žáků a studentů z nejchudších indických rodin v rámci projektu Adopce na dálku. Dejte i vy šanci chudým školákům na lepší budoucnost, děkujeme Vám!

Podpořte Oblastní charitu při získání přenosného oxygenátoru pro Domácí hospic

Oblastní charita Pardubice se v projektu ČSOB pomáhá regionům uchází o Vaši podporu ve sbírce na přenosný oxygenátor pro pacienty Domácí hospicové péče s názvem Normální je pečovat o své blízké umírající. Do sbírky se zapojuje veřejnost a ČSOB následně podpoří projekty, které získají nejvíce prostředků (minimálně však 5 tisíc na projekt). Podpora ČSOB může být 50, 40 , 35 či 25  tisíc Kč. Podpořit Domácí hospicovou péči můžete zde:  https://www.csobpomaharegionum.cz/detail-projektu/278-normalni-je-pecovat-o-sve-blizke-umirajici

Děkujeme.

Ve videu byly použity také ilustrační záběry.

Sbírka potravin

Děkujeme všem, kteří v sobotu 18. května přispěli do Sbírky potravin organizované Českou federací potravinových bank a všem dobrovolníkům, kteří při sbírce pomáhali. Oblastní charita přijímala darované potraviny ve čtyřech pardubických obchodech a darované jídlo a drogerie doplnily sklad Potravinové pomoci provozovaný právě Oblastní charitou Pardubice. Díky štědrým dárcům jsme mohli doplnit sklad o dalších 2.166,7 kg pomoci v podobě drogerie a trvanlivých potravin, které jsou vydávány potřebným na Pardubicku dva dny v týdnu na základě doporučení a poukazu vystavených sociálními pracovníky státních i neziskovými institucí. Za loňský rok jsme i díky Vaší pomoci mohli vydat potraviny a drogerii 4.322 lidem, kterým nezbývají prostředky na to nejzákladnější. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

Sbírka potravin

Prtojekt SaS