VÍME AKTUÁLNĚ!

Adventní věnce na prodej

Koupí adventního věnce přispějete na provoz Domácí hospicové péče.  Až 80 procent lidí si přeje odejít z tohoto světa doma v kruhu nejbližších... Pokud chcete podpořit tuto službu Oblastní charity Pardubice, můžete si koupit adventní věnec 1. neděli adventní před kostely, nebo od pondělí přímo v sídle Charity v ulici V Ráji 732. Cena věnce : 250,- Kč. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

Vyšly nové Charitní noviny

Právě vyšly nové Charitní noviny! Přečtěte si, jak před 25 lety vznikala Charita, o dámě, které byste stoletý věk nikdy nehádali, o holčičce Adélce, která našla nový domov a mnoho dalších příběhů. Za tisk novin patří velký dík panu Ing. Petru Kozlovi z tiskárny Fronte Pardubice - www.fronte.cz.
Charitní noviny můžete zdarma získat na střediscích Oblastní charity a v kostelích v regionu nebo si je stáhnout on-line na adrese

Podpořte Oblastní charitu Pardubice v Burze filantropie

Do 20. dubna 2017 můžete hlasovat pro jeden z projektů pardubické Charity v letošní Burze filantropie. Svým hlasem můžete podpořit projekt Normální je pečovat o svoje blízké, jehož cílem je vybavit pečovatelskými křesly na kolečkách odlehčovací zařízení sloužící k podpoře pečujících rodin. Nebo můžete pomoci k rozšíření nabídky služeb Rodinného vzdělávacího centra Holoubek o Keramickou dílnu. Předem děkujeme za Vaši podporu.

Hledáme nové spolupracovníky

Rádi pomáháte potřebným? Oblastní charita Pardubice aktuálně hledá nové kolegy či kolegyně na následující pozice: správce vozového parku, pracovník v sociálních službách - pečovatelka, úklidový pracovník. Hledáme také dobrovolníky, kteří budou doučovat znevýhodněné děti.

Staňte se členy našeho charitního týmu. Více informací najdete v sekci Volná místa.

Tři králové budou v Pardubicích koledovat až do středy 11. ledna

Ve většině obcí na Pardubicku, Holicku, Lužsku a Chrastecku vyrazili tři králové do ulic již v sobotu 7. ledna. Tříkrálová sbírka však bude pokračovat i v následujících dnech. V neděli se bude koledovat například v Rábech, ve Spojile či v Borku. V pondělí večer se můžou na koledníky těšit v Újezdu u Sezemic. V úterý dopoledne vyrazí na koledu žáci základní školy v Lázních Bohdaneč. Ve středu se dočkají obyvatelé obce Dolany. Až do středy můžete tři krále potkat také v Pardubicích.

Více informací o průběhu koledování najdete v sekci Tříkrálová sbírka.

Naše výroční zpráva je plná zajímavostí

Víte, kolika lidem jsme pomohli v loňském roce? Kdo naopak pomohl nám? Které známé osobnosti podpořily naši činnost? Kolik kilogramů potravin jsme vybrali při potravinové sbírce? Koho obohatil projekt Women Welcome? To všechno a mnohem víc najdete v naší výroční zprávě za rok 2015.

Závěr života v ústavu? Ne! Přečtěte si příběhy tří křehkých bojovníků

Tři příběhy pečovatelská služba Pardubice

Hospic je oporou pro umírající i jejich blízké

denník hospic na web

Národní potravinová sbírka 2018 v Bille a Lidlu

V sobotu 10. listopadu můžete při svém nákupu v Bille v Grandu a v Lidlu u nádraží v Pardubicích darovat jídlo těm, kterým schází. Oblastní charita Pardubice ráda přijme jídlo a drogerii do svého skladu potravinové pomoci, odkud na základě doporučení sociálních pracovnic neziskových i státních institucí předáváme potraviny potřebným.
44100052_1308903535918476_4884643697032953856_o

Národní potravinová sbírka 2018

Národní potravinová sbírka

nps 2018 fb banner

Váš hlas pomůže seniorům v novém Pobytovém odlehčovacím zařízení Červánky v Pardubicích

V programu Globus lepší svět můžete hlasovat pro Oblastní charitu Pardubice zde.

(Potřeba rolovat dolů rozkliknout Všechny projekty ve všech regionech a najít Pardubice projekt Normální je pečovat o své blízké, podpořte pečující rodiny s obrázkem polohovací postele.) Hlasovat lze z jednoho mailu 1x denně. Hlasovat lze do 30. září. Děkujeme

Sbírkové konto na pomoc hendikepovaným: 2401340080/2010

Pomáháme lidem

Hledáme nové dobrovolníky!