INFORMACE PRO KOLEDNÍKY TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY

Ve dnech 4. – 14. ledna 2018 pořádá Oblastní charita Pardubice tradiční Tříkrálovou sbírku. Již posedmnácté budou Pardubicemi, Lázněmi Bohdaneč, Holicemi, Chrastí, Luží a okolními obcemi procházet skupinky koledníků s přáním štěstí, zdraví a pokoje do nového roku a s prosbou o příspěvek do kasičky.

• Koledníkem se může stát každý. Budeme rádi, když se k nám přidáte. Přihlásit se může jednotlivec nebo skupinka přátel či rodina. V každé skupince je vedoucí starší 15 let s průkazem totožnosti.

• Vedoucí skupinky se předem domluví s koordinátorem Tříkrálové sbírky na termínu a trase koledování.

• V Pardubicích mají koledníci zázemí v Domě techniky, kde se převléknou do kostýmů, dostanou očíslovanou a zapečetěnou pokladničku, průkazku (pro vedoucího skupinky) a text koledy. Veřejnosti rozdávají zabalené cukry, kalendáře a Charitní noviny. Obdrží také lístek s informacemi o symbolice Tříkrálové sbírky a o využití vybraných peněz.

• Koledníci navštěvují domácnosti, přejí lidem štěstí, zdraví a pokoj do nového roku a děkují za příspěvek do pokladničky. Po skončení koledování vrátí vedoucí skupiny neporušenou pokladničku, kostýmy a průkazku.

• Koledníci během koledování většinou zpívají koledu My tři králové. Hudební nástroje jsou vítány! Koledu je také možné zarecitovat nebo přehrát z telefonu.

• Po návratu na koledníky čeká občerstvení a malý dárek jako odměna. Žákům a studentům vystavíme omluvenku do školy. Koledníci mladší 18 let, musí mít svolení rodičů.

• Jakýkoliv vážnější problém (např. úraz) nahlásí vedoucí skupiny neprodleně koordinátorovi Tříkrálové sbírky, jehož telefonní číslo je napsané na zadní straně průkazky.

• Koledníci nekoledují v ulicích a v obchodních domech, pokud se předem nedomluví jinak s koordinátorem Tříkrálové sbírky.

• Tříkrálová sbírka bude probíhat nejen v Pardubicích, ale také v Holicích, Horním Jelení, Sezemicích, Dašicích, Lázních Bohdaneč, Opatovicích, Luži, Chrasti a okolních obcích.

Naším posláním je každodenní péče o druhé bez ohledu na jejich náboženské vyznání. Služby se vzájemně doplňují a pomáhají uživatelům zajistit co nejlepší životní podmínky.

25 LET POMÁHÁME LIDEM V NOUZI.

Chcete pomáhat s námi? Kontaktujte nás!