Co je Tříkrálová sbírka?Tříkrálová sbírka - logo

Tříkrálová sbírka je dobročinná akce, kterou každoročně pořádá Charita Česká republika. Skupinky koledníků, doprovodné akce i distribuci pokladniček pak organizují jednotlivé místní Charity ve spolupráci s farnostmi, školami či různými mládežnickými organizacemi.

Úspěch celé sbírky závisí na aktivitě tisíců lidí ve všech koutech republiky, často i v obcích o několika desítkách obyvatel. Tříkrálová sbírka je tak  největší dobrovolnickou akcí u nás, Oblastní charita Pardubice se do ní ve dnech 5. – 11. ledna 2017 zapojí již posedmnácté.

V průběhu sbírky procházejí skupinky tří králů (dobrovolníci – koledníci) městy a obcemi (domácnostmi, úřady, školami apod.) s přáním štěstí, zdraví a pokoje a s prosbou o příspěvek do pokladničky. Vedoucí skupinek jsou vybaveni průkazkou a kasičkou s charitním logem, opatřenou pečetí a podpisem pracovníka MÚ/OÚ úřadu.

Prostředky z Tříkrálové sbírky jsou tradičně určeny na pomoc lidem nemocným, se zdravotním postižením, seniorům, rodičům s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným.

Jak se zapojit?

Přečtěte si informace pro koledníky a vyplňte dotazník pro dobrovolníky (verze 2017) nebo přímo kontaktujte koordinátora sbírky.

Další informace:

Foto: Petr Jirásko

Naším posláním je každodenní péče o druhé bez ohledu na jejich náboženské vyznání. Služby se vzájemně doplňují a pomáhají uživatelům zajistit co nejlepší životní podmínky.

VÍCE NEŽ 20 LET POMÁHÁME LIDEM V NOUZI.

Chcete pomáhat s námi? Kontaktujte nás!