Prosba o podporu přizískání příspěvku z programu

Už jen pár dnů máme šanci na získání příspěvku od ČSOB Pomáhá regionům na polohovací postele pro seniory a zdravotně postižené do Odlehčovacích služeb Červánky v Pardubicích.
Pokud do 26. 6. získáme příspěvek od dobrých lidí alespoň ve výši 5 tisíc korun (aktuálně 990 Kč), ČSOB přidá dalších 25 tisíc. Více zde: https://www.csobpomaharegionum.cz/projekty/pardubicky-kraj/2016932/podporte-rodiny-pecujici-o-seniory

Mobilní hospic - forma paliativní péče

Již druhým rokem se stará nejen o onkologicky nemocné i naše lékařka MUDr. Kateřina Vondráčková v mobilním hospici Oblastní charity Pardubice. Více se o její práci dozvíte v následujícím článku, který napsala.

Pokud si vyhledáte internetové stránky týkající se tuzemských hospiců (1), zjistíte zde řadu podobných a opakujících se vět, mezi nimi jistě i tuto: „Domácí hospicová péče je poskytována nevyléčitelně nemocným v prostředí jejich domova mezi jejich blízkými."

Druhý ročník běhu pro Domácí hospic v Polabinách

(Pardubice) Ve středu 16. května se na hřišti Základní školy Pardubice-Polabiny, npor. Eliáše 344 konal již druhý ročník charitativního běžeckého závodu pro děti a dospělé „Polabinská trojka“.

VIDEO Z AKCE ZDE

Přidej se k nám!

Hledáte smysluplnou práci nebo brigádu? Podívejte se na volná místa, která nabízíme.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Platy v sociální oblasti? Podívejte se na reportáž.

O platech v sociální oblasti se toho v současné době mnoho namluví, mnoho napíše a taky mnoho naslibuje. O tom, jaká je realita a jak se slíbené navýšení platů o 23 % projeví v peněženkách sociálních pracovníků v neziskovém sektoru se více dozvíte v reportáži České televize: zde

1. ročník Polabinské trojky se poběží pro domácí hospicovou péči

1.	ročník Polabinské trojky se poběží pro domácí hospicovou péči

V sobotu 20. května dopoledne se uskuteční 1. ročník běžeckého závodu pro děti i dospělé „Polabinská trojka“. Závod pořádá Základní škola Pardubice – Polabiny, npor. Eliáše. Záštitu nad závodem převzal starosta městského obvodu Pardubice II. Mgr. Radek Hejný. Ředitel ZŠ npor. Eliáše Mgr. František Němec přizval k  akci i Oblastní charitu Pardubice, která při této příležitosti představí veřejnosti své služby.

Podívejte se na video "Jak pečovat o ležícího člena rodiny"

Péče o ležícího pacienta

Starostlivě pečujete o někoho blízkého, ale občas si nevíte rady? Pomoci vám může instruktážní video, které natočily naše kolegyně. Názorně vám v něm ukážou, jak si poradit třeba při převlékání postele, nebo s dalšími záležitostmi, se kterými se každý den potýkáte.

Červánky hlásí volnou kapacitu

Odlehčovací služby Červánky

Staráte se o staršího člena rodiny, který musí být přes den doma sám a chtěl by mezi lidi? Nabízíme uvolněnou kapacitu v našich odlehčovacích službách pro seniory v Mikulovicích u Pardubic. Možnost pobytu v příjemném, takřka rodinném prostředí je v každý všední den od 7 do 17 hodin. Dopravu můžeme zajistit. Bližší informace můžete získat zde: Charitní odlehčovací služby Červánky.