Vzdělávání pro pěstouny

Každé dítě potřebuje rodinu

Znáte ve svém okolí někoho, kdo by byl schopný a ochotný dát domov dětem, které to štěstí nemají? Nebo Vás problematika zajímá a chtěli byste se dozvědět více?

Oblastní charita Pardubice podporuje v rámci Služeb pro pěstouny děti a dospělé, kteří se rozhodli vytvořit společný domov. Rádi Vám jakékoliv informace poskytneme na osobní schůzce.

Oblastní charita Pardubice je v součinnosti s Pardubickým krajem zapojena do kampaně Hledáme rodiče.

Více na http://hledamerodice.cz/

Děkujeme za reportáž Českému rozhlasu Pardubice panu redaktorovi Ondřeji Wolfovi.

Na období únor - duben 2018 jsme připravili další vzdělávací semináře pro pěstouny.

Chcete o prázdninách udělat dobrý skutek? Přispějte dětem na obědy.

Co dělá Klub dětí v létě? Pořádá příměstský tábor pro děti z rodin v nouzi. Tábor proběhne od 28. srpna do 1. září a pardubická Charita vyhlašuje sbírku, ze které by těmto dětem zaplatila obědy. Cena jednoho oběda je 68 Kč, cena za pět dní pro jedno dítě tedy činí 340 Kč. Týdne se zúčastní max. patnáct dětí. Prosíme dárce, aby přispěli na: 2800235245/2010; VS 5500. Finanční prostředky vybrané nad rámec obědů budou použity na vybavení Klubu dětí sportovními potřebami. Děkujeme.

Přidej se k nám!

Hledáte smysluplnou práci nebo brigádu? Podívejte se na volná místa, která nabízíme.

Sbírka školních potřeb 2017

Oblastní charita Pardubice pořádá sbírku školních potřeb pro děti z rodin, které se nacházejí v tíživé životní situaci. Darujte prosím níže vyjmenované školní pomůcky. Do konce letních prázdnin je můžete nosit na faru v Pardubicích, Holicích, Lázních Bohdaneč, Sezemicích, Opatovicích a Horním Jelení nebo do sídla pardubické Charity (V Ráji 732).

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Dětský domov nebo pěstounská péče? Podívejte se na reportáž ČT

Naše pracovnice ze Služeb pro rodiny s dětmi se už roky snaží o to, aby děti nemusely odcházet z rodin do dětských domovů. Rodinám poskytují materiální i odbornou pomoc. Podívejte se na reportáž ČT24 ze čtvrtka 15. června.

Dluhové pasti: náš společný problém

Odstraňme Dluhové pasti! Foto: Jakub Žák

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.

1. ročník Polabinské trojky se poběží pro domácí hospicovou péči

1.	ročník Polabinské trojky se poběží pro domácí hospicovou péči

V sobotu 20. května dopoledne se uskuteční 1. ročník běžeckého závodu pro děti i dospělé „Polabinská trojka“. Závod pořádá Základní škola Pardubice – Polabiny, npor. Eliáše. Záštitu nad závodem převzal starosta městského obvodu Pardubice II. Mgr. Radek Hejný. Ředitel ZŠ npor. Eliáše Mgr. František Němec přizval k  akci i Oblastní charitu Pardubice, která při této příležitosti představí veřejnosti své služby.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Potravinová pomoc bude díky pardubické Charitě dostupnější

Nezbývá vám dost peněz na potraviny? Ve vaší těžké situaci vám může pomoci Oblastní charita Pardubice, která poskytuje potravinové balíčky lidem v hmotné nouzi na Pardubicku. Přidělení pomoci předchází sociální šetření, aby potraviny dostávali jen ti, kteří je skutečně potřebují. Žadatelé mohou kdykoliv kontaktovat Mgr. Marii Hubálkovou (hubalkova@charitapardubice.cz) a Mgr. Karolínu Šilarovou (ksilarova@charitapardubice.cz).