Národní sbírka potravin

Od roku 2014 se Oblastní charita Pardubice zapojuje do Národní sbírky potravin, která se koná jeden den v roce. Skupina dobrovolníků vždy celý den oslovuje zákazníky předem vybraného pardubického obchodního domu s prosbou o příspěvek. Sociální pracovnice poté v průběhu roku získané trvanlivé potraviny rozdělují rodinám s dětmi v nouzi (bližší informace najdete zde). Jaké potraviny jsou nejpotřebnější? Příjemci materiální pomoci obvykle potřebují především dětskou výživu (sunary, přesnídávky, piškoty), rýži a těstoviny.

Oblastní charita Pardubice je jedním ze zakládajících členů Potravinové banky PARDUBICE, z. s., která je součástí České federace potravinových bank. Jejím cílem je získávat zemědělské přebytky, přebytky produkce potravinářského průmyslu nebo neprodejné, ale poživatelné potraviny. Banka také přijímá přebytky z veřejných jídelen a restaurací, příspěvky shromážděné při veřejných sbírkách v supermarketech či ve školách. Současně zajišťuje jejich skladování a distribuci potřebným. Jedním z hlavních cílů potravinových bank je zabránit plýtvání potravinami a současně pomoci odstranit chudobu a hlad.

POTRAVINOVÁ BANKA PARDUBICE, z. s.

• Sídlo: CHOTOVICE 31, 570 01
  • Předseda: BLANKA VOPAŘILOVÁ
  • IČ: 04037839
  • Právní forma: spolek

Naším posláním je každodenní péče o druhé bez ohledu na jejich náboženské vyznání. Služby se vzájemně doplňují a pomáhají uživatelům zajistit co nejlepší životní podmínky.

VÍCE NEŽ 20 LET POMÁHÁME LIDEM V NOUZI.

Chcete nám pomoci s organizací potravinové sbírky? Kontaktujte nás!