Women Welcome (Ženy vítány)

• Číslo projektu: 3720002

• Období realizace: od 04/2015 do 03/2016

O projektu

Na Holicku jsou ženy v politice a managementu zastoupeny přibližně 10 %. Dle dotazníku a zkušeností realizačního týmu (držitel Národní ceny karierového poradenství za vzdělávací projekt MAMI, TATI, PEČUJ, PRACUJ) jsou bariérami pro zapojení žen nízké sebevědomí a komunikační dovednosti. Cílem projektu je zvýšit počet žen v rozhodovacích pozicích, posílit aktivní občanství. Prostřednictvím výměny zkušeností s norským partnerem, konferencí, podpůrných a mastermindových skupin, koučinku, anglických klubů a brožury příběhů bude min. 120 žen pracovat na posílení sebevědomí, komunikace, ujasnění cílů a vytvoření osobního plánu. Zkušenosti z MATAPE ukazují, že tříměsíční komplexní podpora je optimální. Jednou z klíčových aktivit projektu je zrealizování velké úvodní prožitkové konference.

Úvodní prožitková konference

Pro inspiraci k ženskosti, odvaze a úspěchu si na konferenci Women Welcome (Ženy vítány) 17. června 2015 do ZUŠ Karla Malicha v Holicích přišlo celkem 123 žen.

V úvodu si přítomné dámy poslechly projevy čtyř výjimečných žen. O přestávce, věnované navazovaní kontaktů mezi účastnicemi, seznámení se s nabídkou výrobků a služeb deseti místních podnikatelek, následovaly čtyři prožitkové semináře na témata: „Jak mohu uskutečnit pozitivní změnu“ od Kristin LaRonca Parpel, „Nic není tak horké” od Lenky Zelingrové, „Sebeprezentace jako nástroj autenticity člověka” od Vendy Vaníčkové a „Štěstí je vrozené” od Loredany Popasav. Padesát tři žen využilo v průběhu dne služeb koučování a mnoho účastnic z konference odcházelo nejen s inspirací v srdci, úsměvem na tváři, ale také například s profesionálním nalíčením. Inspirativní atmosféru dne ilustruje jedna ze zpětných vazeb účastnic „Bylo to super a díky za nápady, poučení a čas strávený spolu!” Více informací o navazujících projektových aktivitách naleznete na www.womenwelcome.cz.

Publikace plná inspirativních příběhů

Rodinné a vzdělávací centrum Holoubek Oblastní charity Pardubice vydalo drobnou publikaci Cíle dosaženy. 12 příběhů úspěšných žen. Smyslem této brožury je zviditelnit příběhy úspěšných žen a přinést inspiraci k odvaze plnit si své sny a cíle. Brožura svou pestrostí příběhů ukazuje, že úspěch znamená pro každého něco jiného.

Nechte se inspirovat příběhy ředitelky Oblastní charity Pardubice Marie Hubálkové, holické patriotky Libuše Strakové, rozhlasové moderátorky Jitky Slezákové, místopředsedkyně senátu Miluše Horské či herečky Zdeňky Žádníkové Volencové. Přejeme Vám příjemné počtení!

CILE-dosaZENY_naWEB.pdf

About the project Women Welcome in English language

The ratio of women on leading positions is locally 10%. Region can thrive better if both views of women and men are represented. Gender inequality of salaries can be changed by women themselves. They need to increase their self-confidence and improve communication skills. That is why we created Women Welcome that supports women and increases awareness of society. Our aim is to increase the number of local women in politics and top positions in firms. First step was questionnaire about needs. Visit to Norway Caritas brought inspiration. We organized a conference for approximately 120 women with speakers from top management and owners of companies. Workshops, networking event and coaching continued. In duration of project 36 women in 3 groups will improve their soft skills in regular educational meetings and mastermind groups. Individual coaching will help women achieve their goals. There will be regular English discussion clubs every week. Brochure with stories of women who broke glass ceiling will inspire.

Projekt Rodinného a vzdělávacího centra Holoubek Oblastní charity Pardubice.

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. | www.fondnno.cz a ww.eeagrants.cz

Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA Grants | www.eeagrants.org