Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Zima, čekání za ploty a zuřiví psi. Obešli jsme s tříkrálovými koledníky ves na Pardubicku

Za další tříkrálový příběh moc děkujeme paní redaktorce Zuzaně Hronové z aktualne.cz.

Naděje Tříkrálové sbírky

Svátek tří králů nám připomíná okamžik zjevení Krista, Světla Božího… Tak jako jasná hvězda vedla Tři Mudrce k Ježíšovi, tak symbolicky nás vede naše Světlo v srdcích k lidem, kterým bychom mohli Světlo předat…rozsvítit jejich duši, jejich samotou potemnělé domovy, jejich oči rozzářit radostí dětského zpěvu a hudby.  Je to druhá strana mince… mince, padající do pokladničky Tříkrálové sbírky Oblastní charity… jedna strana mince je finanční přínos pro pomoc všem, kteří ji potřebují, ta druhá strana mince je Světlo, kterým dokážeme svým příchodem se Třemi králi rozehřát i ta nejvíce zamrzlá srdce, i ty nejvíce posmutnělé tváře plné vrásek a bolesti, vrásek v obličeji a bolesti na duši.

Požár

Peníze z tříkrálové sbírky zůstanou tam, kde se vybraly.

Druhým rokem jsem se jako dobrovolník, zúčastnila asi největší akce Charity - Tříkrálové sbírky. Byla jsem požádána, zda bych mohla být jeden z králů a v sobotu 6. ledna koledovat v několik kilometrů vzdálené obci Dvakačovice. Neboť jsem ráda souhlasila, tak mě pracovník Charity naložil spolu s potřebnými věcmi (kostýmy a „koledovacími igelitkami“) do auta a odjeli jsme na smluvené místo. Zde na mě již čekali malí koledníci a pan kronikář. Po převlečení na obecním úřadě odcházeli koledovat čtyři malí a jeden velký král a pan kronikář.

Tříkrálová sbírka 2018 - tříhlasé koledování

Poslechněte si tříkrálové koledování v podání paní učitelky Dity Veselé s dcerami.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Tříkrálová sbírka 2018 na Pardubicku

Před slavnostním zahájením Tříkrálové sbírky

Koncerty Tříkrálové sbírky

Oblastní charita Pardubice organizuje 4. - 10. ledna již osmnáctý ročník Tříkrálové sbírky.

Hledáme tři dobré krále

Hledáme dobré krále.
I my malí můžeme společně dokázat velké...

Světlo adventních věnců pro Domácí hospicovou péči

(Pardubice) –  Až 80 procent lidí si přeje odejít z tohoto světa doma v kruhu nejbližších. Oblastní charita v rámci Zdravotní a hospicové služby poskytuje podporu rodinám, které chtějí pečovat a být se svými blízkými až do konce. Služba je částečně hrazena zdravotními pojišťovnami. Tam, kde peníze nestačí, nastupují dárci.