Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

1. ročník Polabinské trojky se poběží pro domácí hospicovou péči

V sobotu 20. května dopoledne se uskuteční 1. ročník běžeckého závodu pro děti i dospělé „Polabinská trojka“. Závod pořádá Základní škola Pardubice – Polabiny, npor. Eliáše. Záštitu nad závodem převzal starosta městského obvodu Pardubice II. Mgr. Radek Hejný. Ředitel ZŠ npor. Eliáše Mgr. František Němec přizval k  akci i Oblastní charitu Pardubice, která při této příležitosti představí veřejnosti své služby.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Přidej se k nám!

Hledáte smysluplnou práci nebo brigádu? Podívejte se na volná místa, která nabízíme.

Požehnané Velikonoce

Zaměstnanci Oblastní charity Pardubice Vám přejí požehnané Velikonoce naplněné láskou a nadějí.

Potravinová pomoc bude díky pardubické Charitě dostupnější

Nezbývá vám dost peněz na potraviny? Ve vaší těžké situaci vám může pomoci Oblastní charita Pardubice, která poskytuje potravinové balíčky lidem v hmotné nouzi na Pardubicku. Přidělení pomoci předchází sociální šetření, aby potraviny dostávali jen ti, kteří je skutečně potřebují. Žadatelé mohou kdykoliv kontaktovat Mgr. Marii Hubálkovou (hubalkova@charitapardubice.cz) a Mgr. Karolínu Šilarovou (ksilarova@charitapardubice.cz).

Podívejte se na video "Jak pečovat o ležícího člena rodiny"

Starostlivě pečujete o někoho blízkého, ale občas si nevíte rady? Pomoci vám může instruktážní video, které natočily naše kolegyně. Názorně vám v něm ukážou, jak si poradit třeba při převlékání postele, nebo s dalšími záležitostmi, se kterými se každý den potýkáte.

Červánky hlásí volnou kapacitu

Staráte se o staršího člena rodiny, který musí být přes den doma sám a chtěl by mezi lidi? Nabízíme uvolněnou kapacitu v našich odlehčovacích službách pro seniory v Mikulovicích u Pardubic. Možnost pobytu v příjemném, takřka rodinném prostředí je v každý všední den od 7 do 17 hodin. Dopravu můžeme zajistit. Bližší informace můžete získat zde: Charitní odlehčovací služby Červánky.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Charitní ples letos počtvrté a opět úspěšně

V pátek 24. února roztančil Skautské centrum Vinice již 4. charitní ples. Hosty nejprve přivítala ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková a pak už nastalo pravé plesové veselí. K výborné atmosféře tradičně přispěla kapela The Five Band a při svěžím předtančení své taneční umění opět předvedly dívky z Pohybového studia Hroch.

Paní Olga Křivková slaví 100 let

„Žít, žít, žít. A netrápit se,“ odpovídá paní Olga Křivková z Pardubic na otázku, jak se lze dožít sta let. Paní Olga, která pravidelně navštěvuje Červánky - odlehčovací služby Oblastní charity Pardubice v Mikulovicích, oslavila ve čtvrtek 2. března stoleté jubileum.