Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

MERCI, děkuji, že jsi tady CHARITO

MERCI, děkuji, že jsi tady CHARITO – půjčila jsem si televizní reklamu. Když je člověk mladý a zdravý, nebo ho jen trápí banální onemocnění ve střední věku, je mu dobře. Ani já jsem nepřemýšlela, jak budu řešit problémy ve stáří a při zhoršeném zdravotním stavu. Také před 30 lety byly jen LDN nebo DD. Najednou je tu stáří a s ním dlouhodobá choroba, vše přišlo pomalu a plíživě. Problémy se nějak řešily, ale začalo to být neúnosné. Obvodní lékař nám nabídl DD – z této zprávy jsem ztratila řeč a neodpověděla. Poté zazněla nabídka na soukromá sanatoria. To byl pro mne impuls, začala jsem hledat zařízení, kde mi pomohou, abychom mohli s manželem oba zůstat doma a řešit všechny problémy s chápavou pomocí okolí doma ve známém prostředí.

Prosba o podporu přizískání příspěvku z programu

Už jen pár dnů máme šanci na získání příspěvku od ČSOB Pomáhá regionům na polohovací postele pro seniory a zdravotně postižené do Odlehčovacích služeb Červánky v Pardubicích.
Pokud do 26. 6. získáme příspěvek od dobrých lidí alespoň ve výši 5 tisíc korun (aktuálně 990 Kč), ČSOB přidá dalších 25 tisíc. Více zde: https://www.csobpomaharegionum.cz/projekty/pardubicky-kraj/2016932/podporte-rodiny-pecujici-o-seniory

Mobilní hospic - forma paliativní péče

Již druhým rokem se stará nejen o onkologicky nemocné i naše lékařka MUDr. Kateřina Vondráčková v mobilním hospici Oblastní charity Pardubice. Více se o její práci dozvíte v následujícím článku, který napsala.

Pokud si vyhledáte internetové stránky týkající se tuzemských hospiců (1), zjistíte zde řadu podobných a opakujících se vět, mezi nimi jistě i tuto: „Domácí hospicová péče je poskytována nevyléčitelně nemocným v prostředí jejich domova mezi jejich blízkými."

Druhý ročník běhu pro Domácí hospic v Polabinách

(Pardubice) Ve středu 16. května se na hřišti Základní školy Pardubice-Polabiny, npor. Eliáše 344 konal již druhý ročník charitativního běžeckého závodu pro děti a dospělé „Polabinská trojka“.

VIDEO Z AKCE ZDE

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY NA DOUČOVÁNÍ DĚTÍ ZE SOCIÁLNĚ ZNEVÝHODNĚNÝCH RODIN

Nabízíme příležitost stát se dobrovolníkem a pomáhat s doučováním dětí.

Běh Polabinská trojka 2018

16. května od 17,00 pořádá ZŠ Pardubice-Polabiny, npor. Eliáše 344 pořádá 2. ročník běžeckého závodu pro děti a dospělé „POLABINSKÁ TROJKA“. Závod se koná pod záštitou starosty městského obvodu Pardubice II Mgr. Radka Hejného a ve spolupráci s Oblastní charitou Pardubice.

Výtěžek ze startovného bude použit pro domácí hospicovou péči.

Polabinská trojka 18 plakat-page-001

Polohovací postele pro Odlehčovací služby Červánky

Oblastní charita Pardubice se v projektu ČSOB pomáhá regionům uchází o příspěvek, který bude v Pardubickém kraji přidělen 4 žadatelům ve výši 50 000, 40 000, 35 000 a 25 000 Kč podle pravidla „čím více vyberete od veřejnosti, tím vyšší dar získáte“.

Tímto zdvořile prosíme o příspěvek na pořízení polohovacích postelí pro nově otevřené středisko Odlehčovacích služeb Červánky v Pardubicích v ulici V Ráji. Možnost přispět končí o půlnoci  26. 6. 2018. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.  Číslo účtu: 101 7777 101/0300 Variabilní symbol: 20180903 Více na: http://www.csobpomaharegionum.cz/projekty/pardubicky-kraj/2016932/podporte-rodiny-pecujici-o-seniory

Výběrové řízení na ředitele/ředitelku Farní charity Chrudim

Diecézní charita vyhlašuje výběrové řízení na obsazení místa ředitel / ředitelky Farní charity Chrudim. Zájemci se mohou hlásit do 31. 5. 2018.

Prtojekt SaS