Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Polabinská trojka

1. ročník běžeckého závodu pro děti a dospělé.

Místo: Základní škola npor. Eliáše, Polabiny III., Pardubice
Termín: 20. 5. 2017, 08:30 — 20. 5. 2017, 12:00

1. ročník Polabinské trojky se poběží pro domácí hospicovou péči

V sobotu 20. května dopoledne se uskuteční 1. ročník běžeckého závodu pro děti i dospělé „Polabinská trojka“. Závod pořádá Základní škola Pardubice – Polabiny, npor. Eliáše. Záštitu nad závodem převzal starosta městského obvodu Pardubice II. Mgr. Radek Hejný. Ředitel ZŠ npor. Eliáše Mgr. František Němec přizval k  akci i Oblastní charitu Pardubice, která při této příležitosti představí veřejnosti své služby.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Přidej se k nám!

Hledáte smysluplnou práci nebo brigádu? Podívejte se na volná místa, která nabízíme.

Podpořte Oblastní charitu Pardubice v Burze filantropie

Do 20. dubna 2017 můžete hlasovat pro jeden z projektů pardubické Charity v letošní Burze filantropie. Svým hlasem můžete podpořit projekt Normální je pečovat o svoje blízké, jehož cílem je vybavit pečovatelskými křesly na kolečkách odlehčovací zařízení sloužící k podpoře pečujících rodin. Nebo můžete pomoci k rozšíření nabídky služeb Rodinného vzdělávacího centra Holoubek o Keramickou dílnu. Předem děkujeme za Vaši podporu.

Základy první pomoci pro pěstouny

Se základy první pomoci účastníky seznámí zdravotní sestra z Fakultní nemocnice Hradec Králové Blanka Marxová, DiS.

Bližší informace najdete v sekci Vzdělávací semináře pro pěstouny.

Místo: Pardubice
Termín: 15. 4. 2017, 09:00 — 15. 4. 2017, 13:00

Požehnané Velikonoce

Zaměstnanci Oblastní charity Pardubice Vám přejí požehnané Velikonoce naplněné láskou a nadějí.

Potravinová pomoc bude díky pardubické Charitě dostupnější

Nezbývá vám dost peněz na potraviny? Ve vaší těžké situaci vám může pomoci Oblastní charita Pardubice, která poskytuje potravinové balíčky lidem v hmotné nouzi na Pardubicku. Přidělení pomoci předchází sociální šetření, aby potraviny dostávali jen ti, kteří je skutečně potřebují. Žadatelé mohou kdykoliv kontaktovat Mgr. Marii Hubálkovou (hubalkova@charitapardubice.cz) a Mgr. Karolínu Šilarovou (ksilarova@charitapardubice.cz).