Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Adventní věnce pro Domácí hospicovou péči

Oblastní Charita Pardubice bude opět v listopadu vyrábět adventní věnce na podporu Domácí hospicové péče.  Dobrovolníky a zájemce o společné vyrábění  přivítáme v Salesiánském klubu mládeže a na farách v  Holicích a Sezemicích. Dobří lidé se sejdou při vyrábění na Univerzitě Pardubice, v Medile a v ČSOB. Věnce  budeme prodávat první Adventní neděli před kostely, nebo v sídle Charity v ulici V Ráji 732. Kontakt: Bc. Jan Lohynský * 775 296 842 * dobrovolnik@charitapardubice.cz

Národní potravinová sbírka 2017

Pomozte rodinám s dětmi v krajní nouzi. Pomozte jako dobrovolníci v sobotu 11. listopadu třídit darované potraviny v pardubických supermarketech.

Místo: Kaufland, Bělehradská a Billa, náměstí Republiky
Termín: 11. 11. 2017, 08:00 — 11. 11. 2017, 20:00

Den Charity na Pardubicku

Ve dnech 22. a 27. září proběhne na Pardubicku celostátní propagační akce Den Charity u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je patronem charitních zařízení. Cílem této akce je především informovat širokou veřejnost o nabídce poskytovaných služeb.

Vyšly nové Charitní noviny

Právě vyšly nové Charitní noviny! Přečtěte si, jak před 25 lety vznikala Charita, o dámě, které byste stoletý věk nikdy nehádali, o holčičce Adélce, která našla nový domov a mnoho dalších příběhů. Za tisk novin patří velký dík panu Ing. Petru Kozlovi z tiskárny Fronte Pardubice - www.fronte.cz.
Charitní noviny můžete zdarma získat na střediscích Oblastní charity a v kostelích v regionu nebo si je stáhnout on-line na adrese

Den Charity nabídne program pro všechny generace

(HRADEC KRÁLOVÉ) Dny otevřených dveří, výstavy, koncerty, soutěže a další zajímavé akce pro děti i dospělé připravily charitní centra v našich regionech k letošnímu Dni Charity. Tuto celorepublikovou kampaň každoročně pořádá Charita Česká republika v září a říjnu u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), který je patronem charitních zařízení. Jejím cílem je především „obdarovat“ širokou veřejnost a představit služby Charit.