Podpořte Oblastní charitu Pardubice v Burze filantropie

Do 20. dubna 2017 můžete hlasovat pro jeden z projektů pardubické Charity v letošní Burze filantropie. Svým hlasem můžete podpořit projekt Normální je pečovat o svoje blízké, jehož cílem je vybavit pečovatelskými křesly na kolečkách odlehčovací zařízení sloužící k podpoře pečujících rodin. Nebo můžete pomoci k rozšíření nabídky služeb Rodinného vzdělávacího centra Holoubek o Keramickou dílnu. Předem děkujeme za Vaši podporu.

Hledáme nové spolupracovníky

Rádi pomáháte potřebným? Oblastní charita Pardubice aktuálně hledá nové kolegy či kolegyně na následující pozice: správce vozového parku, pracovník v sociálních službách - pečovatelka, úklidový pracovník. Hledáme také dobrovolníky, kteří budou doučovat znevýhodněné děti.

Staňte se členy našeho charitního týmu. Více informací najdete v sekci Volná místa.

Tři králové budou v Pardubicích koledovat až do středy 11. ledna

Ve většině obcí na Pardubicku, Holicku, Lužsku a Chrastecku vyrazili tři králové do ulic již v sobotu 7. ledna. Tříkrálová sbírka však bude pokračovat i v následujících dnech. V neděli se bude koledovat například v Rábech, ve Spojile či v Borku. V pondělí večer se můžou na koledníky těšit v Újezdu u Sezemic. V úterý dopoledne vyrazí na koledu žáci základní školy v Lázních Bohdaneč. Ve středu se dočkají obyvatelé obce Dolany. Až do středy můžete tři krále potkat také v Pardubicích.

Více informací o průběhu koledování najdete v sekci Tříkrálová sbírka.

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na pozici SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK - METODIK

Diecézní katolická charita Hradec Králové vyhlašuje VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na obsazení místa SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK - METODIK. Jde o pracovní pozici v rámci projektu financovaného z OP Zaměstnanost, úvazek 1,0 s nástupem od 1. 11. 2016. Uchazeči se mohou hlásit do výběrového řízení do 31. 8. 2016.

Více informací naleznete zde.

Naše výroční zpráva je plná zajímavostí

Víte, kolika lidem jsme pomohli v loňském roce? Kdo naopak pomohl nám? Které známé osobnosti podpořily naši činnost? Kolik kilogramů potravin jsme vybrali při potravinové sbírce? Koho obohatil projekt Women Welcome? To všechno a mnohem víc najdete v naší výroční zprávě za rok 2015.

Bonifantes zazpívají pro Charitu

Chlapecký sbor BonifantesPardubický chlapecký sbor Bonifantes v dubnu uspořádá Jarní benefiční koncert. Výtěžek z koncertu je určen pardubické Charitě a Základní škole a Praktické škole Svítání o.p.s. Koncert proběhne v úterý 19. dubna od 18. hod. v Sukově síni Domu hudby v Pardubicích. Lístky budou stát 150 Kč a zájemci si je již nyní mohou rezervovat na  vstupenky@bonifantes.cz nebo telefonicky na čísle 777 744 951.

Onemocněli tři králové, hledáme náhradníky

Onemocněli nám tři králové v Čepí a ve Starém Hradišti. Hledáme za ně náhradu. Stále také nemáme skupinky v Hrobicích, Dřítči, Lánech u Dašic, Barchově a Rybitví. Zapojit se můžete i v dalších obcích na Pardubicku. Koledovat se bude až do neděle 10. ledna.

Česká televize o Tříkrálové sbírce v Hradci Králové a Pardubicích

Tři králové už jsou v ulicích

Tříkrálová sbírka je již ode dneška na Pardubicku v plném proudu. První koledníci vyrazili do ulic například v Rábech nebo v Nemošicích. Slavnostní zahájení se nicméně uskuteční až v neděli 3. ledna od 15:00 na Pernštýnském náměstí v Pardubicích. Vystoupí zde folklorní soubor Perníček a děti z pardubické farnosti. Pan biskup Kajnek pak požehná všem přítomným koledníkům. Již kolem 14. hodiny vyrazí z Pernštýnského náměstí tři králové na koních. Nenechte si tuto akci ujít.

PF 2016

PF_2016.jpg

Děkujeme Vám za Vaši podporu v roce 2015!