Na návštěvě Gymnázia Dr. Emila Holuba

Pardubická charita již třetím rokem pořádá besedy o humanitární práci a dobrovolnictví. Tyto besedy probíhají na základních i středních školách. Ve čtvrtek 11. května jsme vyrazili na návštěvu Gymnázia Dr. Emila Holiba v Holicích. Přečtěte si článek, který o naší návštěvě napsala profesorka tohoto gymnázia Mgr. Eva Pýchová.

WORKSHOP OBLASTNÍ CHARITY V PARDUBICÍCH

Nejen na hodinách výchovy k občanství a etické výchovy často hovoříme o nutnosti pomáhat druhým lidem, zvláště sociálně slabým a nemohoucím. Proto jsme rádi využili nabídky Oblastní charity v Pardubicích, konkrétně paní Vladimíry Karlové, která na naši školu přijela ve čtvrtek 11. 5. 2017 s praktickým workshopem, jenž představil činnost charity v praxi. Studenti se tak pomocí skupinové práce seznámili se čtyřmi skutečnými příběhy lidí, jež se ocitli v nouzi a kterým charita poskytla pomoc. Workshop se uskutečnil ve třídách 2. C, 1. A a SVS. Máme velkou radost, že i na našem gymnáziu najdeme dobrovolníky ochotné se zapojit do sociální činnosti charity. Na konci školního roku proto chystáme Sbírku školních pomůcek určenou pro sociálně slabé rodiny z Pardubicka a okolí. Doufáme, že i Vy ostatní se zapojíte!

Mgr. Eva Pýchová

Paní profesorce děkujeme za pozvání a těšíme se na další návštěvu.

Besedy jsou určeny žákům II. stupně základních škol a studentům středních a vyšších odborných škol v pardubickém a holickém regionu. Zájemci, prosím kontaktujte naše Dobrovolnické centrum.

gyholi