Dětský den s Charitou: Pohádkové bytosti rozdávaly dětem radost

Ve středu 1. června 2016 uspořádala Oblastní charita Pardubice Pohádkový dětský den pro rodiny s dětmi, které spolupracují se střediskem Sanace rodin. Na Farmě Apolenka ve Spojile se sešlo celkem 37 dětí v doprovodu svých rodičů či pěstounů. Sociální pracovnice Charity pro ně připravily, ve spolupráci s dobrovolníky, atraktivní odpolední program.

Všechny účastníky nejprve stylově uvítal Harry Potter. Poté už se děti mohly rozprchnout mezi deset stanovišť, kde na ně čekaly další pohádkové postavy. Každá z nich pro ně připravila zajímavou disciplínu. S princeznou Večernicí si děti zahrály postřehovou hru Dobble, Popelce pomohly přebírat hrách a čočku, u Červené Karkulky si zaskákaly v pytli a poznávaly předměty po hmatu. Pipi Dlouhá punčocha zorganizovala slalom s pingpongovým míčkem, nechybělo ani pouštění lodiček s Babičkou. U kovboje si každý mohl vyzkoušet, jak se dojí mléko (na modelu krávy v životní velikosti). Velký úspěch slavilo malování na obličej v podání profesionální vizážistky Michaly Kašparové z Pardubic. Nezapomenutelná byla také setkání s čarodějnicí, šerifem a kočičkou.

Červená Karkulka

Snad všechny děti odcházely s rozzářenýma očima a plné nevšedních zážitků. Před odchodem si mohly opéct špekáčky a jablíčka. Po projití všech stanovišť každý dostal drobné dárky – plyšáky, časopisy, sladkosti a další drobné předměty.

Za spolupráci děkujeme všem přítomným dobrovolníkům, Farmě Apolenka a Reklamní agentuře SWEN.