1. ročník Polabinské trojky se poběží pro domácí hospicovou péči

1.	ročník Polabinské trojky se poběží pro domácí hospicovou péči

V sobotu 20. května dopoledne se uskuteční 1. ročník běžeckého závodu pro děti i dospělé „Polabinská trojka“. Závod pořádá Základní škola Pardubice – Polabiny, npor. Eliáše. Záštitu nad závodem převzal starosta městského obvodu Pardubice II. Mgr. Radek Hejný. Ředitel ZŠ npor. Eliáše Mgr. František Němec přizval k  akci i Oblastní charitu Pardubice, která při této příležitosti představí veřejnosti své služby.

Pro malé i velké závodníky jsou připraveny čtyři závody v délce od 500 m až po 3 km. Registrovat se lze předem na t.mocek@zspol3.cz nebo v 8:30 hod. na školním hřišti ZŠ Npor. Eliáše. Závody mezi 9. a 10. hodinou jsou určeny pro žáky základních škol. Běh pro širokou veřejnost v délce 3000 m začne v 10:30 hod. Startovné platí pouze dospělí ve výši 50 Kč, dětské kategorie jsou zdarma. ZŠ npor. Eliáše připravila odměny pro první tři závodníky v každé z pěti kategorií. Doprovodný program zajistí hudební skupina Elixír. Část výtěžku ze startovného bude věnována na podporu domácí hospicové péče Oblastní charity Pardubice.

Myšlenka hospicové péče vychází z úcty k člověku jako jedinečné a neopakovatelné bytosti. Vychází důsledně z individuálních potřeb a přání nemocného a klade důraz na nenahraditelnost rodiny a přátelských vztahů každého člověka. Oblastní charita Pardubice tento způsob péče poskytuje již od roku 1992. Svou činnost zaměřuje na pomoc seniorům, aby i v nejtěžších chvílích života mohli zůstat v důvěrně známém prostředí svého domova, obklopeni blízkými.

Základní škola Pardubice – Polabiny je jednou z největších základních škol v Pardubickém kraji. Škola pravidelně spolupracuje s různými charitativními organizacemi. Například se zapojuje do Tříkrálové sbírky a Sbírky školních potřeb, které organizuje Oblastní charita Pardubice. Škola nese jméno pardubického patriota npor. Vladimíra Eliáše, který zemřel na následky střelného zranění v Pardubicích v poslední dny II. světové války.

Polabinská trojka plakát