Indický koordinátor vzdělávacích projektů pro chudé děti přijel do Prahy

Koordinátoři projektu Adopce na dálku® Diecézní katolické charity Hradec Králové se pravidelně setkávají se svými indickými partnery a jejich zástupci. Tato setkání jsou důležitá pro lepší spolupráci, posilují vzájemné vztahy a důvěru. Poslední setkání zástupců projektu Adopce na dálku z Hradce Králové a partnerského projektu Asha z indické oblasti Bangalore proběhlo ve středu 12. července 2017. Indického partnera zastupoval P. Patrick Edward Pinto.

Červánky Mikulovice - volná místa pro seniory ve stacionáři

Ambulantní odlehčovací služba Červánky nabízí  volná místa v denním stacionáři pro seniory v rodinném prostředí fary v Mikulovicích.

Mladí Indové získali potřebnou kvalifikaci díky Tříkrálové sbírce

Od listopadu 2014 přispívá hradecká diecézní Charita na kvalifikační kurzy pro mladé lidi z indického venkova. Kurzy jsou určené pro lidi ve věku 18–35 let z naší partnerské arcidiecéze Bangalore, kteří jsou znevýhodnění na pracovním trhu. Mladí muži mohou díky tomuto projektu získat řidičské oprávnění, zatímco z mladých žen se stávají švadleny. Tato forma pomoci se v předchozích letech osvědčila. Absolventům těchto kurzů se daří získávat kvalifikovanější a tím pádem i lépe placenou práci.

Sbírka školních potřeb 2017

Oblastní charita Pardubice pořádá sbírku školních potřeb pro děti z rodin, které se nacházejí v tíživé životní situaci. Darujte prosím níže vyjmenované školní pomůcky. Do konce letních prázdnin je můžete nosit na faru v Pardubicích, Holicích, Lázních Bohdaneč, Sezemicích, Opatovicích a Horním Jelení nebo do sídla pardubické Charity (V Ráji 732).

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Přidej se k nám!

Hledáte smysluplnou práci nebo brigádu? Podívejte se na volná místa, která nabízíme.

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Ilustrační foto.

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.

Dětský domov nebo pěstounská péče? Podívejte se na reportáž ČT

Naše pracovnice ze Služeb pro rodiny s dětmi se už roky snaží o to, aby děti nemusely odcházet z rodin do dětských domovů. Rodinám poskytují materiální i odbornou pomoc. Podívejte se na reportáž ČT24 ze čtvrtka 15. června.

Platy v sociální oblasti? Podívejte se na reportáž.

O platech v sociální oblasti se toho v současné době mnoho namluví, mnoho napíše a taky mnoho naslibuje. O tom, jaká je realita a jak se slíbené navýšení platů o 23 % projeví v peněženkách sociálních pracovníků v neziskovém sektoru se více dozvíte v reportáži České televize: zde

Oslavy čtvrtstoletí charity v Neratově

Bezmála tři stovky návštěvníků připutovaly v pátek 2. června do Neratova v Orlických horách, aby společně oslavili 25. výročí charity v královéhradecké diecézi. Po slavnostní děkovné mši svaté v prosluněném poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie bylo oceněno devatenáct charitních pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci pro nemocné a potřebné. Přátelské setkání završil odpolední koncert písničkáře Pavla Helana.