Adventní věnce pro Domácí hospicovou péči

Oblastní Charita Pardubice bude opět v listopadu vyrábět adventní věnce na podporu Domácí hospicové péče.  Dobrovolníky a zájemce o společné vyrábění  přivítáme v Salesiánském klubu mládeže a na farách v  Holicích a Sezemicích. Dobří lidé se sejdou při vyrábění na Univerzitě Pardubice, v Medile a v ČSOB. Věnce  budeme prodávat první Adventní neděli před kostely, nebo v sídle Charity v ulici V Ráji 732. Kontakt: Bc. Jan Lohynský * 775 296 842 * dobrovolnik@charitapardubice.cz

Den Charity na Pardubicku

Ve dnech 22. a 27. září proběhne na Pardubicku celostátní propagační akce Den Charity u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je patronem charitních zařízení. Cílem této akce je především informovat širokou veřejnost o nabídce poskytovaných služeb.

Den Charity nabídne program pro všechny generace

(HRADEC KRÁLOVÉ) Dny otevřených dveří, výstavy, koncerty, soutěže a další zajímavé akce pro děti i dospělé připravily charitní centra v našich regionech k letošnímu Dni Charity. Tuto celorepublikovou kampaň každoročně pořádá Charita Česká republika v září a říjnu u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), který je patronem charitních zařízení. Jejím cílem je především „obdarovat“ širokou veřejnost a představit služby Charit.

Chcete o prázdninách udělat dobrý skutek? Přispějte dětem na obědy.

Co dělá Klub dětí v létě? Pořádá příměstský tábor pro děti z rodin v nouzi. Tábor proběhne od 28. srpna do 1. září a pardubická Charita vyhlašuje sbírku, ze které by těmto dětem zaplatila obědy. Cena jednoho oběda je 68 Kč, cena za pět dní pro jedno dítě tedy činí 340 Kč. Týdne se zúčastní max. patnáct dětí. Prosíme dárce, aby přispěli na: 2800235245/2010; VS 5500. Finanční prostředky vybrané nad rámec obědů budou použity na vybavení Klubu dětí sportovními potřebami. Děkujeme.

Přidej se k nám!

Hledáte smysluplnou práci nebo brigádu? Podívejte se na volná místa, která nabízíme.

Indický koordinátor vzdělávacích projektů pro chudé děti přijel do Prahy

Koordinátoři projektu Adopce na dálku® Diecézní katolické charity Hradec Králové se pravidelně setkávají se svými indickými partnery a jejich zástupci. Tato setkání jsou důležitá pro lepší spolupráci, posilují vzájemné vztahy a důvěru. Poslední setkání zástupců projektu Adopce na dálku z Hradce Králové a partnerského projektu Asha z indické oblasti Bangalore proběhlo ve středu 12. července 2017. Indického partnera zastupoval P. Patrick Edward Pinto.

Červánky Mikulovice - volná místa pro seniory ve stacionáři

Ambulantní odlehčovací služba Červánky nabízí  volná místa v denním stacionáři pro seniory v rodinném prostředí fary v Mikulovicích.

Mladí Indové získali potřebnou kvalifikaci díky Tříkrálové sbírce

Od listopadu 2014 přispívá hradecká diecézní Charita na kvalifikační kurzy pro mladé lidi z indického venkova. Kurzy jsou určené pro lidi ve věku 18–35 let z naší partnerské arcidiecéze Bangalore, kteří jsou znevýhodnění na pracovním trhu. Mladí muži mohou díky tomuto projektu získat řidičské oprávnění, zatímco z mladých žen se stávají švadleny. Tato forma pomoci se v předchozích letech osvědčila. Absolventům těchto kurzů se daří získávat kvalifikovanější a tím pádem i lépe placenou práci.

Sbírka školních potřeb 2017

Oblastní charita Pardubice pořádá sbírku školních potřeb pro děti z rodin, které se nacházejí v tíživé životní situaci. Darujte prosím níže vyjmenované školní pomůcky. Do konce letních prázdnin je můžete nosit na faru v Pardubicích, Holicích, Lázních Bohdaneč, Sezemicích, Opatovicích a Horním Jelení nebo do sídla pardubické Charity (V Ráji 732).

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.