V čem dobrovolníci pomáhají

• Doučování dětí – Doučováním dětí dobrovolníci pomáhají dětem z rodin v nouzi, o které pečuje Charitní služba pro rodiny s dětmi.Tyto děti jsou úplně stejné jako ty ostatní, ale jejich rodiče mají tolik problémů, že sami nedokáží dítěti pomoci při přípravě do školy a nemají ani peníze na to, aby dětem doučování zaplatili. Dobrovolníci s těmito dětmi často dokážou zázrak - to třeba když se při pravidelné přípravě ze čtyřkaře na konci školního roku stane dvojkař a celá třída se diví....Pomáhat lze také při akcích pro děti - např. Dětském dnu (hry pro děti, pomoc na stánku...)
  • Společník seniorů Společník seniorů je dobrovolník, který navštěvuje Odlehčovací služby Červánky a s dědečky a babičkami si povídá, vezme je na procházku, předčítá jim z knížky, luští s nimi křížovky, hraje karty.....
  • Šití pláštů pro Tříkrálovou sbírku – Hledáme šikovné ženy nebo muže, kteří by nám pomohli ušít pláště, které si koledníci přehazují přes zimní bundy. Látky máme, vzorové pláště rádi zapůjčíme. Tuto práci mohou dobrovolníci dělat doma, kdykoliv mají čas.
  • Tříkrálová sbírkadobročinná akce, do které se může zapojit opravdu každý – děti, dospělí i senioři, jednotlivci, skupinky přátel i celé rodiny. Stačí kus odvahy a ochota pomáhat. Zajímá Vás to? Přečtěte si informace pro koledníky. Hledáme také dobrovolníky, kteří nám pomohou s výrobou kostýmů pro tři krále.
  • Další jednorázové akce – pomoc s organizací potravinové sbírky, benefiční výroby a prodeje adventních věncůcharitního plesu a dalších akcí.
  • Firemní dobrovolnictví – Celé firemní pracovní týmy nám při Dobrovolnických dnech pomáhají s údržbou zahrad a s výrobou adventních věnců. Jsme zaregistrováni v projektu ZAPOJÍM SE.
  • Další možnosti spolupráce – sběr známek a jejich třídění, pomoc s administrativou, roznos informačních letáků, technická výpomoc (např. drobné opravy, posekání trávníku apod.), překlady do AJ.

Adventní věnce pro Domácí hospicovou péči

Oblastní Charita Pardubice bude opět v listopadu vyrábět adventní věnce na podporu Domácí hospicové péče.  Dobrovolníky a zájemce o společné vyrábění  přivítáme v Salesiánském klubu mládeže a na farách v  Holicích a Sezemicích. Dobří lidé se sejdou při vyrábění na Univerzitě Pardubice, v Medile a v ČSOB. Věnce  budeme prodávat první Adventní neděli před kostely, nebo v sídle Charity v ulici V Ráji 732. Kontakt: Bc. Jan Lohynský * 775 296 842 * dobrovolnik@charitapardubice.cz