Adventní věnce pro Domácí hospicovou péči

Oblastní Charita Pardubice bude opět v listopadu vyrábět adventní věnce na podporu Domácí hospicové péče.  Dobrovolníky a zájemce o společné vyrábění  přivítáme v Salesiánském klubu mládeže a na farách v  Holicích a Sezemicích. Dobří lidé se sejdou při vyrábění na Univerzitě Pardubice, v Medile a v ČSOB. Věnce  budeme prodávat první Adventní neděli před kostely, nebo v sídle Charity v ulici V Ráji 732. Kontakt: Bc. Jan Lohynský * 775 296 842 * dobrovolnik@charitapardubice.cz

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Na návštěvě Gymnázia Dr. Emila Holuba

Pardubická charita již třetím rokem pořádá besedy o humanitární práci a dobrovolnictví. Tyto besedy probíhají na základních i středních školách. Ve čtvrtek 11. května jsme vyrazili na návštěvu Gymnázia Dr. Emila Holiba v Holicích. Přečtěte si článek, který o naší návštěvě napsala profesorka tohoto gymnázia Mgr. Eva Pýchová.

Charitní ples letos počtvrté a opět úspěšně

V pátek 24. února roztančil Skautské centrum Vinice již 4. charitní ples. Hosty nejprve přivítala ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková a pak už nastalo pravé plesové veselí. K výborné atmosféře tradičně přispěla kapela The Five Band a při svěžím předtančení své taneční umění opět předvedly dívky z Pohybového studia Hroch.

Fotografka Dita Valachová opět uspěla se snímky z pardubické Charity

Fotografie ze středisek odlehčovacích služeb Oblastní charity Pardubice opět zaujaly ve fotosoutěži „Můj svět“. Tentokrát fotografka Dita Valachová obsadila 3. místo v kategorii „ Jak to vidím já“.

PŘÍBĚH MĚSÍCE: Doučování dětí je výzva

Nadchla vás pomoc druhým? Chcete přispět k rozvoji dnešní mládeže? Tak to je pro vás doučování přes Oblastní charitu Pardubice ta správná volba.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

PŘÍBĚH MĚSÍCE: Tři králové jdou

Byly jsme čtyři ženy – tři dospívající děvčata a já s nimi jako jejich babička. Děj se odehrával v Lázních Bohdaneč. Děvčata se převlékla za krále, já jsem si viditelně připevnila průkazku dokazující, že jsme z Charity a že naše úsilí provádět Tříkrálovou sbírku je poctivé.

Adventní věnce pro umírající opět úspěšné

Výroba adventních věnců 2016

Stalo se krásnou tradicí pardubické Charity vyrábět v listopadu adventní věnce a výtěžkem z jejich prodeje podpořit domácí hospicovou péči. Letos tuto tradici podpořilo přes 130 dobrovolníků z celého regionu.

Známky z Pardubic pomáhají v africké Ugandě i v jihoamerickém Peru

Začátkem prosince převezla Oblastní charita Pardubice krabice plné známek do německého kláštera Münsterschwarzach. Náklad vážil úctyhodných 100 kilogramů a obsahoval přibližně milion poštovních známek, které pečlivě roztřídili dobrovolníci z Pardubic, Brna a Kutné Hory.